недеља, 13. децембар 2015.

Zimski Restovani Krompir

Časom sam svratila da sa vama podelim jedan sjajan zimski receptić sa krompirom.
Doduše za mene su svi recepti sa krompirom sjajni, ali kako je krompir i najčešće kod nas na jelovniku ovakvih "restovanih" varijacija nikad na odmet.

Potrebno je:
oko 800g krompira
1 manja tikvica
masline
1 veca glavica ili dve tri manje crnog luka
so, biber
maslinovo ulje
kašikica senfa
Lupo tiganj


Priprema:;
Kao i prema fotografijama pripreme.
Krompir oljuštiti i iseći na kocke.
Potom u tiganj staviti ulje i malo vode i iseckan krompir , koji će te posoliti-može i vegeta ili drugi neki začin, pobiberisati. 
Ko voli može dodai i druge začine npr origano...
Kada krompir na pola bude kuvan, dodati isečenu tikvicu na kocke i luk
Luk očistite i isecite na deblje kriške.
Potom sve zajedno dinstate.
Dodajtep ri samom kraju kašikicu senfa i masline
Uživajte uz Lupo Marshalli Astal Kuhinju, jer je zadovoljstvo duplo!

1 коментар:

  1. Zaista originalno, nisam nikada kombinirala krumpir i tikvu iako sam znala pripremiti i jedno i drugo kao prilog. Baš mi se ovo sviđa.

    ОдговориИзбриши