недеља, 13. септембар 2015.

Suvi keks

Ovaj keks je totalno savršen, ni malo suv kao što naziv kaže, dovoljno krckav i jako ukusan.
Plus možete uvek eksperimentisati i naći svoju varijaciju.
Varijacija 1



  • Potrebno je:
  • 300g brašna
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 180g šećera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 jajeta
  • To su sastojci koji su osnova
i još:
100g suvog grožđa
50g pinjola
50g oraha


Priprema više nego laka.
Jaja mikserom izmutiti, dodati šećer, maslac brašno i prašak za pecivo .
Potom suve sastojke.
Ukoliko vam tetso bude poprilicno suvo i nece da se umesi, dodajte malo hladen vode, da lakse sve povezete. Ali zasita malo.
Ostvaite umeseno testo u frizider na 1h.
Potom oblikujte male loptice veličine oraha, i redjajte u pleh obložen pek papirom.
Pecite na 180C oko 7-8 minuta.
Varijanta.2
pinjole, ovsene pahuljice
suvo grozdje
cimet



1 коментар: