субота, 12. септембар 2015.

Piletina sa belim lukom


Jedan mnogo dobar brzinski recept, za sve one koji vole ukusno a brzo se sprema. U pitanju je belo meso, sa neutralnom pavlakom....i naravno belim lukom.

Za lakse seckanje belog luka koristite Leifheit  za usitnjavanje.




Potrebno je:
1 belo meso
hlebne mrvice ili prezle
so
biber
200ml Polimark neutralne pavlake
3-4-čena belog luka
Priprema:
Meso isecite na snicle.
Svaku sniclu posolite i uvaljajte u preylu.
Porejdajte u vatrsostalni sud, od gore potom stavite sitno iseckani beli luk.
Prelijte Polimark neutralnom pavlakom, i prekrijte alu folijom.
Stavite u rernu na 180C i pecite oko 30 tak minuta.
Potom skinite foliju i zapeci ali ne previse.
Kao prilog mozete posluziti rizoto.

Rizoto sa neutralnom pavlakom i povrcem


Potrebno je:
obareni pirinac
povrce-šampinjoni, paprike, sargarepa
Povrce iseckati na sitno i tanko.
U tiganj staviti malo ulja i povrce, posoliti i pobiberiti i malo propeci.
Dodati potom pirinac.
Dobro izmešati sve na vatri da se sjedini.
Dodati i neutralnu Polimark pavlaku.
Jos malo sve kuvati.
Servirati toplo.
Enjoy!

Нема коментара:

Постави коментар