субота, 11. април 2015.

Jaffa Kuglof /Ideja za Uskrs

Još nije kasno da napravite ovaj miirisni Jafa Kuglof.
I ukrasite ga veselo .
Pre nego što vam napišem recept samo ću naglasiti da sam umesto crne čokolade koristila belu,malo promene. Ali ukus je isti fantastičan ,mirisan, baš kao kada sam ga prvi put probala kod Mire Karlovački Kuglof- jer je po njenom receptu!!!
Potrebno je:

  • 250 g šećera
  • 5 jaja
  • 2 dcl ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 cele pomorandže
  • 1 dcl gaziranog soka narandže
  • 50 g kandirane korice limuna i narandže
  • 100 g istopljene čokolade
  • 100 g čokolade za glazuru
  • Grumen margarina ili putera

Način pripreme:

Posebno izmiksirati belanca i žumanca sa šećerom i spojiti. 
Postepeno, uz stalno mešanje, dodavati ulje, sok i narendanu koru jedne narandže, istopljenu čokoladu, gazirani sok, kandirano voće, brašno i prašak za pecivo. 
Modlu namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Kuglof peći u zagrejanoj pećnici na 175ºC oko 1 sat. Kuglof pre vadjenja iz modle izbušiti tankim drvenim štapićem i u rupice sipati sok od druge narandže. Ostaviti u modli oko pola sata, prevrnuti na tanjir, premazati glazurom od čokolade i ukrasiti
Ja sam koristila belu cokoladu


 Mini kuglofi sa višnjama

Нема коментара:

Постави коментар