петак, 25. јул 2014.

Zapečeni paradajz sa kukuruznim brašnom i sirom

Da vreme je za paradajz-rajčicu, vreme je za jela od paradajza, za pripremu kečapa, svakakve zimnice...
ali vreme je i za odmor, za more i ukupanje..
za što manje vremena kraj šporeta a više na plaži...
Brzo i fino uz pomoć odlične keramičke posude Beli tigar.

Potrebno je:
nekoliko paradajzova
2-3 veća
3 kašike palente
so i malo bibera
1dcl kisele pavlake
1dcl jogurta
100g kačkavalja
Priprema vrlo jednostavna.
U keramičku posudu Beli tigar prvo isecite na kriške paradajz.
Posolite i pobiberite.
Potom pomešajte u jednu činiju kiselu pavlaku, jogurt, kukuruzno brašno i narendan kačkavalj.
Prelijte paradajz i pecite u početku na 180C a nalo kasnije stavite na 200C da se lepo zapeče i dobije lepu boju.


1 коментар:

  1. Ovo mi je super, baš volim ovakva ljetna jela, brza a puna okusa i mirisa. Krasna je i posuda !

    ОдговориИзбриши