четвртак, 05. јун 2014.

Baklava sa Višnjama

Ne propustite da je napravite dok su još uvek višnje tu negde blizu vas i dok im cena lagano pada na vašoj pijaci...
Uživajte uz orijentalnu baklavu sa višnjama!


Sastojci: 
  • 1/2 kg. kora za baklavu
  • 1 kg višanja
  • 3 jajeta
  • prašak za pecivo
  • 1 šolja šećera
  • 1 jogurt
  • par kašika griza
  • Za sirup - 2 šolje šećera i
  • 1 šolja vode.
 Priprema:


Napraviti smesu od 3 jajeta, praška za pecivo, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja, 1 jogurta i par kašika griza. 
Možete redjati koru na koru i filovati ali ja sam stavljala prvo jednu koru pa premazivala uljem pa drugu koru i onda   spremazivala nadevom, s tim što sam u jedan kraj stavljala višnje.
Koru sam prepolovila uzduž  i uvijala te dobijala dva rolata.
Redjala sam rolate jedan do drugog, u tepsiju.


Peći oko 25 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi preliti toplim sirupom koji se pravi tako što se 2 šolje šećera kuvaju 10 minuta sa 1 šoljom vode. Znači baklava prohladjena, sirup topao. 

4 коментара:

  1. Vrlo fino i osvezavajuce, pravi letnji desertic za uzivanje u basti u toplim letnjim vecerima.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Izgleda primamljivo (nazalost visnje su ovdje veoma rijetke)...

    ОдговориИзбриши
  3. Super izgleda. Moram ovo isprobati obavezno.

    ОдговориИзбриши