уторак, 08. април 2014.

Reforma Torta-Uskršnje Izdanje Doncafe Uskršnji Kuvar

Uskršnji ručak nema neki poseban redosled, treba da bude bogato spremljen, naravno značajno mesto zauzimaju barena jaja, te pečeno meso,kolači i torta.
Torta je bogata, domaćinska prema proverenom receptu.
Lako se pravi i još lakse pojede!!!
U saradnji sa Ljubiteljima Kafe i NajboljaMama Na Svetu kao i blogerkama Gagom-Iz moje Kuhinje, Marijom-Palachinkom, Anom-Prstohvat soli i maslinkom_Ja u kuhinji.....kao samnom naravno uradjen je prelep Uskrsnji Kuvar koji možete preuzeti ovde.
Reforma Torta
Potrebno je:
  • 8 jaja
  • 16 supenih kašika šećera (cca 500gr)
  • 250gr mlevenih oraha
  • 250gr margarina
  • 250gr čokolade za kuvanje
  • Kore
    Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera da se napravi pena kao kad pravite šne. Na kraju dodati mlevene orahe (nežno promešati da smesa ne splasne-najbolje kulinarskom žicom) Na široki pleh staviti papir za pečenje. Može i da se podmaže s maslacem i pospe orasima ali je sa papirom za pečenje najsigurnije da se neće zalepiti. Peći na laganoj vatri oko sat vremena (prvo na 120 stepeni, a posle 15 min smanjiti na 100). Kad se sa strane uhvati korica i kada blago promeni boju, proveriti čačkalicom da li je gotovo (ako se smesa ne lepi onda je dobro). Izvaditi iz rerne i još toplu koru iseći na tri dela.


Fil
Na pari razmutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. Na pari to znači staviti jednu manju šerpu u veću napunjenu vodom ili ima poseban lonac za mućenje na pari.Kad počne da se pravi penica, dodati margarin. U otopljeni margarin ubaciti čokoladu i mešati dok se masa ne ujednači. Fil se brzo pravi ali je važno neprestano mešati.

Ređati: kora – fil – kora – fil – kora – fil, ali ostavite dovoljno fila da na kraju pokrijete tortu sa svih strana.
I za kraj pogledajte prelepe fotografije ove torte!!!



2 коментара: