субота, 5. април 2014.

Prolećni Rižoto

Šareno, zdravo u susret lepim toplim danima!!!
U savršenoj dekorativnoj keramičkoj posudi by Beli Tigar!!!


potrebno je

2dcl pirinča

4dcl vode

pirinač i vodu prokuvati ali ne da se pirinač skroz skuva već da bude skuvan na pola.

2-3 šargarepe

praziluk
grašak može i neko drugo povrće
začini, so, biber, kari

2 karabataka ili bataka pileća iseckana na kocke
malo ulja

Prvo u tiganj stavitimalo malo ulja i propržiti kockice mesa, posloiti i pobiberiti.

Šargarepu i grašak prokuvati malo, pa šargarepu iseći na kolutove
Dodati šargarepu grašak i pirinač mesu sve lepo promešati.
dcl pavlake za kuvanje i malo vode. zapeći na 200
Staviti u vatrostalni sud , sve lepo rasporediti.
Preliti
1C oko 10-15 minuta!
o kako zimi tako leti zbog pre svega sastojaka koji mogu da se kombinujuu sa godišnjim dobom.
Rižoto je idealno je
l

Pirinač je idealna namirnica kako za one koji drže dijetu tako i one kojima je potrebno dosta energije i vode zdrav život zbog svojih nutritivnih i energetskih sastojaka koje sadrži.
Postoji nekoliko vrsta pirinča, kod nas se najčešće kuvaju jela sa belim pirinčem krupna zrna tkzv aborio, ali u poslednje vreme sve više je u upotrebi integralni pirinač koji ima takodje mnogo hranjivih sastojaka...

Нема коментара:

Постави коментар