Kada pripremate ovakav jedan riblji delikates morate imati pored šarana i dobru kutlaču za prelivanje, sa dugačkom drškom, u protivnom može rezultat da vam izostane...
Ali hvala Bogu Leifheit se pobrinuo za odličan pribor, ne samo za sipanje nego i što je vrlo važno prelivanje.
Ovo morate imati!!!
Ovo je naravno recepr poznat kao Pijani Šaran.
Sa vinom i brlim lukom, sa slaninicom,...neko stavi i povrće...
Pa da krenemo:
Potrebno je
oko 2,5kg šarana ili dva manja
2 glavice belog luka
300g slanine
3dcl belog vina
800ml vode
so i biber
Priprema:
Šarana očistiti i oštrim nožem napraviti #tareze po dužini cele ribe.
U svaki zarez staviti slaninicu.
Ostatak slaninice iseći na kockice.
Beli luk takodje očistiti i sa Leifheit gnječilicom za beli luk usitninti.
Unutra u ribu staviti luk i slaninu i malo pobiberiti.
Staviti ribu u veći pleh tako da cela stane u njega, preliti sa malo ulja i vinom a potom sipati vodu.
Peče se na 200C oko 1-1,5 u zavisnosti od veličine.
tokom celog pečenja prelivati ribu uz pomoć Leifheit Kutlače!!!
Enjoy!
Zašto?
Dekorativna je, od odličnog materijala
sjajna i sa veoma dugom praktičnom drškom koja je neophodna da se prilikom prelivanja ne ispečete o grejače rerne.
Нема коментара:
Постави коментар