среда, 30. април 2014.

Ledene Kocke sa ukusom Mente


Recept za Ledene Kocke imam, kao i naravno svi ali sam ovaj pravila po receptu Gage-Grne, jer mi se njena krema učinila nekako softi, vazdušasto i moram priznati da je zaista takva i bila.


Za Koru je potrebno:

5 jaja

100g šećera

50g brašna

30g kakaa

pola kašičice praška za pecivo

Koru pripremam tako što jaj umutim prvo mikserom belanca pa potom dodajem šećer pa žumanca te brašno i prašak za pecivo i kakao.

Sve izlijem u četvrtas kalup ali ga obložim pek papirom.
Pečem na 200C dok ne bude pečeno.

Za Sirup

300g šećera

250ml vode

Sirup skuvam tačnije vodu i šećer stavim u šerpu i kada provri sve lepo prelijem preko kore.

Za Fil je potrebno:

1l mleka

150g gustina

250g šećera

3 kesice vanilin šećera

250g maslaca sobne temperature

2 kašičice mentol ekstrata

Priprema fila:

od mleka odvojim 2dcl i pomešam sa gustinom i šećerom tačnije rastvorim gustin i potom sve lepo zakuvam u 8dcl mleka koje sam stavila da vri.Pomešam da bude sve gusto i ostavim potom da se ohladi.Kada se krema ohladi, margarin sobne temperature mikseom umutiti i dodavati jednu po jednu kašikicu kreme od gustina dok se sve ne potroši,Po želji dodati extrakt od mente.


Krem izliti preko kore.


Za glazuru potrebno je:

150g čokolade za kuvanje

60ml ulja

Otopiti čokoladu u ulju i preliti preko kolača.To je sve ENJOY!!!

2 коментара: