среда, 26. март 2014.

Lisnate Kiflice


Svako ima svoj način z apravljenje kiflica, recepata milion...
Pravim ih na svaki mogući način, i kao kroasane ikao pekarske kiflice...
Ove lisnate sam videla od drugarice i dopale su mi se...baš se listaju...ukus poseban.
Sledite samo foto-prikaz i neće ništa biti teško...

Za testo:
1kg brašna tip 500
2 jajeta 1dcl vode
2dcl ulja
4dcl mleka
2 kašikice soli
1 kocka kvasca
malo šećera

Za nadev:
šunkarica, čajna kobasica
trapist
đumance i susam, žumance za premazivanje kiflica, susam za posipanje
Priprema:
Kvasac sa malo vode rastopiti dodati i malo šećera.
Dodati kada kvasac zapeni, brašnu kao i ostale sastojke.
Zamesiti mekano testo.
Ostaviti ga baren 1h da odstoji.

Potom:
Testo premesiti na radnoj površini, podeliti na 4 jednaka dela.
Sve četiri lopte rasteći oklagijom.
Staviti prvu pa narendati margarin, pa drugu, pa narendati margarin, treću, narendati margarin i od gore četvrtu.
Potom sve lepo rastinjiti oklagijom.
Narendati margarin i uviti u kvadrat.
Taj kvadrat preseću na dva dela.
Svaki deo razviti u krug, podeliti na trouglove i redjati u krajeve punjenje.
Uvijati kifle i redjati u pleh, 
Ostaviti da odstoje barem 10-15 minuta.
Premazati ih žumancetom, od gore staviti susam.
Peći na 180 dok ne porumene.
EnjoY!!!



4 коментара:

  1. Prelepe kiflice! Tako i ja isprobavam sve moguće kifle i kroasane, i svi mi budu super, obožavam testo;)

    ОдговориИзбриши
  2. Strašno volim ovakva peciva, ali nikada ih ne radim jer ne znam kada da ih poslužim: u jutro otpada jer se u dane vikenda ne dižem (i ne želim se dizati) dovoljno rano da se nešto diže sat vremena; za navečer nisu jer je to zadnje što nam treba navečer; za ručak opet nisu ....... Zato gledam, guštam i uzdišem nad ovim tvojima.

    ОдговориИзбриши
  3. Prekrasne su, obošavam kiflice i slane i slatke.

    ОдговориИзбриши
  4. Ja obožavam testo i svaki mogući recept bih isprobala.Tvoje mi se kiflice dopadaju.

    ОдговориИзбриши