петак, 04. октобар 2013.

Subota dan za rezance-Na suvo, berba grožđa i pita od vinogradarskih bresaka

Već sam milion puta pisala da subotom najčešće spremam testo-ili kako se to ovde kaže nasuvo. U glavnom to budu valjuške- ili nasuvo sa krompirom i paprikom ili ova varijanta testa sa kiselom pavlakom i šunkom.
Brzo, fino i vrlo ukusno, jednostavno su naše bake znale da subotom naprave jedan fini brzinski tučak a ujedno se i odmore od silnog kuvanja u šerpicama, što i ja sada tečsto praktikujem.
Potrebno je:
testo
kisela pavlaka
sir
šunka
so
Priprema je više negpo laka, tetso obarite pa ga još vrućeg pomešate sa sirom, kiselom pavlakom i šunkom.
Posolite po želji.
Moram napisati da sma šunku malo propržila.
Berba



Pita od vinogradarskih bresaka
Radjena po ovom receptu.
Znači potrebno je:
220 g brašna
100 g putera
1 jaje
150+75 g šećera
Za nadev:
400g očišćenih mekih bresaka koje će te bez korice iseći na sitne kocke
170g šećera
1 kesica vanil pudinga.

Priprema:
Testo umesite od sastojaka za testo.Obzirom da su paklene vrućine, najbolje bi bilo da ga ostavite 1h u frizideru da bi ste mogli bolje da ga oblikujete.
Potom okrugli pleh nauljite i u njega stavite testo koje ste prethodno razvili oklagijom na tu veličinu tačnije dimenzijepleha.
Možete ga razviti i tako što će te na njega staviti pek papir a potom razviti oklagijom .
Kruške šećer i puding pomešajte i izlijte smesu na testo. Pecite Na 200c OKO 25 MIN.

3 коментара:

  1. Jedan lep jesenji doživljaj kod tebe :) Kako je to nekad bilo veliko i veselo okupljanje :)

    ОдговориИзбриши
  2. Za tjesteninu sam uvijek, na sve načine, ali ni ovu odličnu pitu od bresaka ne bih odbila !

    ОдговориИзбриши