уторак, 22. јануар 2013.

Čorba od Zeleni i Belog Luka

Tri su razloga zašto je dobro jesti ovu čorbu.
Prvi je naravno beli luk..koji štiti vaš imunitet od svakakvih infekcija.
Drugi je, naravno peršun i paštrnak koji su eko proizvodnje i koji će pozitovno uticati  u doprinosu vitamina u vašem organizmu..
i treći naravno ..ako niste znali čorbice su idealan balans za vaše stomačiće...
Sastojci:
4-5 čenova belog luka
2 peršunova korena
1 krompir
malo celerovog korena
2dcl kisele pavlake
1 veza peršunovog lišća
2 kašike ulja
so, začin, biber
Priprema:
Beli luk iseckati na sitne kockice, ili ako imate presu za beli luk izgnječite ga.
Ostalo povrće iseckati na sitne kocke, pomešati ga sa belim lukom i kratko ga propržiti u ulju.
Dodato vodu, začiniti i kuvati dok povrće ne omekša.
Kada povrće omekša odvojiti jednu kutlaču supe sa strane i izraditi je sa pavlakom, tako da se ne stvore grudvice.
Vratiti sve nazad učorbu, dobro izmešati tako da se ne stvore grudvice.
Više ne kuvati.
Iseći peršun i tako tolpo služiti.


Kada kuvam supu ili kada kuvam čorbu vodim računa šta stavljam u nju pogotovo kada je zelen u pitanju.
Eko Zelen Poljoprivrednog Gazdinstva Paja Terzić, mi daje jednu sigurnost da znam da kada nešto skuvam i kada serviram ukućanima to neće biti hemijski zatrovano.

2 коментара:

  1. Volim corbe sa belim lukom. Pravila sam letos Katarininu (Laka kuharica) i bas nam se dopala...

    ОдговориИзбриши