недеља, 04. новембар 2012.

Pogača sa Kiselom Pavlakom

Ovo je jedna fina, preukusna pogača.Sa filom nadevom od kisele pavlake.
Nije prevelika niti od gore tvrda, već je baš onakva kakva treba da bude jedna ukusna, meka, bronzana Nedeljna pogača!
Potrebno je:
600g brašna
15g svežeg kvasca
100ml ulja
1 jaje
3dcl mleka
2 kašikice soli
1 kašikica šećera
100g margarina
2dcl kisele pavlake
žumance
mak
U 1dcl mlakog mleka, pomešamo kvasac i šećer.
Ostavimo sa strane na toplom da nadodje.
Brašno prosejemo u sud za mešenje.
Dodamo jaje, ulje, so, mleko i kvasac.
umesimo meko testo.
Ostavimo ga da se udvostruči.

Potom premesimo, i podelimo na 4 jednaka dela.
Svaki premesimo i formiramo jufku-kuglu.
Potom Razvijemo prvuoklagijom u ovalni oblik.
Preko njenaseckamo 50g margarina.
Zatim drugurazvijemo. Stavimo preko prve i premažemo kiselom pavlakom.
Zatim treću jufku tazvijemo oklagijom i stavimo preko jufke sa kiselom pvalakom a na nju naseckamo margarin.
Zadnju jufku razvijemo i prebacimo preko svih.
Prstima prvu jufku testa spojimo sa zadnjom.
Zatim oštrim nožem urežemo zvezdu od gore ali ne da se tetso preseče do kraja tj do dole.
Premažemo žumancem.Pospemo makom.
Foto prikaz


Pečemo na 200C u predgrejanoj rerni nekih 30 tak minuta dok se ne za zlati.


15 коментара:

  1. Vera ovo ti je odlično. Do koje veličine se razvlač, tj. u plehu kog prečnika se peče?

    ОдговориИзбриши
  2. Divna je. ovo ću raditi prvom prilikom kada ću imati puuuno vremena - čekanje da se nešto digne nije mi jača strana:))

    ОдговориИзбриши
  3. pravila sam pogaču... fantastična je- ispala je kao vaša na slici. recept je super. pozdrav - vanja.

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam je danas pravila savrsena je :)

    ОдговориИзбриши
  5. moram da ja napravam,za da se uveram vo nejzinata ubavina

    ОдговориИзбриши
  6. Nije mi jasna jedna stvar, kvasac ide u 1 dl mleka, a u potrebnim namirnicama pise 3dl. Koliko mleka ide?

    ОдговориИзбриши
  7. U 1dcl treba razmutiti kvasac, a preostalih 2dcl dodajete direktno u brašno.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман24. март 2013. 04.06

    Excellent beat ! I wish to apprentice even
    as you amend your website, how can i subscribe for
    a weblog web site? The account aided me a appropriate deal.

    I were a little bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear concept

    My blog :: Editorial neat link directory with different topics.

    ОдговориИзбриши
  9. Auuuu,Anoniman,a' ti je engleski...:-)

    ОдговориИзбриши
  10. Da li bi moglo sa integralnim ili nekim drugim brašnom da se napravi, jer trenutno ne smem belo da koristim a bas mi se dopada ... ?
    Hvala, Natasa

    ОдговориИзбриши
  11. Da moze i sa integralnim ali napravite mešavinu sa belim ili kupite integralnu mešavinu za hleb Prijatno!!!

    ОдговориИзбриши