четвртак, 04. октобар 2012.

Zapečena testenina i Pečene Jabuke sa medom-Brzo za 30 minuta!!!

Kad hoćemo nešto da spremimo na brzaka, kažemo: hej pa za to mi treba 5 minuta. I tako sam ja i pisala u receptima. Sve do momenta kada su mnogi čitaoci bloga to shvatili "bukvalno" pa su mi postavljali pitanja, pa kako?Pa treba više od 5 minuta! Itd...
Sada sam odlučila da vam napišem dva recepta za 30 minuta.
Jer život nije KUHINJA!
Zapečenea testenina sa paprikom i Začinskim Maslacem.

Potrebno je:
200-300g obarene testenine-idealno ako vam je ostala od juče..:)
4 paprike raznih boja, žuta, narandžasta, zelena i crvena
so biber.
Ako nemate začinski masla onda 2 kašike ulja
začini po ukusu
2dcl kisele pavlake
Priprema:
Paprike sam oprala i isekla na kolutove.
U tiganj sam stavila začinski maslac i dodala paprike.
Kako je maslac začinjen nisam ništa dodavala od začina.
Pržila sam papriku a nakon 10-tak minuta u tiganj sam dodala i testeninu.
Tu probajte ukus jer će te možda morati posoliti i pobiberiti.
Zatim sam još 10-tak minuta drvenom varjačom mešala sve u tiganju kako bi se i testenina zapekla.
Na kraju sam sklonila sa vatre kada je sve dobilo lepu žuto bronzanu boju.
Ostavila par minuta da se ohladi dodala kiselu pavlaku.
Sve sam promešala i poslužila!

Pečene jabuke sa medom i bademima
Jesen je vreme kada uglavnom kao desert pečemo jabuke ili bundeve.
Neznam nikog ko se ne seća svog detinjstva a da se sa setom ne seti i pečenih jabuka...kako su nam samo mame vešto ovo "uvaljivale" umesto kolača i torti...:)
Ovaj put sam jabuke punila kupinama, medom i bademima.
I ovo je recept za 30-tak minuta jer život nije KUHINJA!


Potrebno je:
3 veće jabuke
100g listića badema
3 kašike meda
100g kupina
1dcl slatke pavlake
Priprema:
Jabuke sam oprala i izdubila kašikom tako da sam izvadila semenje i peteljku a ostalo mi je ne malo udubljenje za punjenje.
U jedan sud sam szavila 70g badema, 1 kašiku meda i kupine.
Sve sam lepo pomešala i time punila jabuke.
Redjala sam ih u vatrostalni sud.
Od gore sam svaku jabuku prelila medom.
A potom i slatkom pavlakom.
Pekla sam ih na 200C oko 20-tak minuta!
Enjoy!
U plodovima jeseni, uživajte u suvom lišću, uživajte u šetnjama i običnim stvarima...:)

6 коментара:

  1. Vidim da opasno konkuriraš J. Oliveru s ovim obrocima od 30 minuta. Baš su me iznenadile kupine u nadjevu, a vjerujem da bih isto tako bila ugodno iznenađena da sam probala te jabuke.

    ОдговориИзбриши
  2. slažem se s tobom, život nije kuhinja..
    ali me ove jabuke toliko mame da ću morati zbog njih u kuhinju!

    ОдговориИзбриши
  3. Ma, sve je predivno i ne znam što bih radije: tjesteninu ili jabuke. Vjerojatno ji jedno i drugo. jabuke su na malo drukčiji način i to mi se sviđa.

    ОдговориИзбриши
  4. Realmente exquisito y muy bello una tentación al paladar,abrazos y abrazos.

    ОдговориИзбриши
  5. Tjestenina mi je super, ali jabuke su mi posebno dobre, pogotovo ovo punjenje koje uključuje i kupine. Odlično !

    ОдговориИзбриши