четвртак, 20. мај 2010.

Fruit Cake-Pirate Ship/Gusarki Brod

Ovo je tortica radjena jos u februaru,ali nikako da je "objavim".Sada se nasla kao idealna,jer nisam nista spremila za ovomesečnu food blog igricu Ajme Koliko nas je ,koju je pokrenula monsoon,a oovomesečna domaćica BrankaB,odredila kao temu ananas.
Torta radjena za rodjendan,vrlo uspešno uradjena i zamišljena.Mislim da se vidi da je u pitanju Gusarski Brod...sve homemade osmisljen,doduse sa malim pogledima na internet...:)
Ne peče se i mislim da će posluziti mnogima ako zele da se upuste u avanturu pravljenja Gusarskog Broda.Torta je radjena od duple mere.Potrebno je za jednu meru:
3 kutije piskota
1 konzerva od 250g ananasa
250g margarina
250g šećera u prahu
1/2l mleka
skuvati sa 50g gustina
razno suvo voće-iseckano na sitno
200g seckanih oraha
5dcl slatke pavlake
Fil:
Dobro izmiksati margarin sa šećeromi u to dodavati kašiku po kašiku ,hladne smese mleka i gustina.
Na kraju dodati seckani ananas,suvo voće i orase.Sve sjediniti lagano mesajući.
Sok od ananasa koji vam je ostao iz konzerve prelijte u jedan tanjir.
Potom umačite piškotei redjajte na tacnu,uglavnom radim četvrtast oblik.
Od gore staviti fil,pa opet redjati piskote.
Od gore ukrasiti slatkom pavlakom.

Za tortu gusar ja sam oblozila ovim filom:
pola litre mleka
50g gustina
100g rastopljene čokolade
Znači u pola litre mleka ukuvati gustin.Kada se smesa ohladi kasiku po kasiku dodavati u izradjen šećer i margarin.
Kako mi je trebala braon boja dodala sam u jedan deo rastoljenu čokoladu,a prozore sam oblozila takodje ovom smesom u koju sam dodala par kapi zute boje.

Šema:topovska djulad-čokoladne kuglice
topovske cevi-čokoladni roleri
brodska ograda-čokoladni okrugli keksi
jedra-iscrtana na papiru i prikačena roštiljskim štapićima

18 коментара:

  1. Svaka čast... Ne bi se meni dalo ovo raditi...

    ОдговориИзбриши
  2. O,hvala ti puno,ali nije tako tesko kao sto mozda izgleda...:)

    ОдговориИзбриши
  3. Tortica ti je prelijepa, stvarno si mnogo truda uložila u njenu izradu i svaka ti čast. Dobro ti je došlo da je staviš na blog sada kada je ananas tema, super...

    ОдговориИзбриши
  4. ma savršena je! nisam nikad znala ukrašavai tortu, a pogotovo ne ovako dobro :) svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  5. Ko zna koliko se gusar za koga je rađen ovaj "straaaaaašni" brod obradovao? :)))))
    Krasna izvedba Vera! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Brod je bas pravi, i sa ovim rasirenim jedrima samo sto ne zaplovi...ipak je tu trebalo "iskrojiti" palubu, premazati, postaviti sve one sitne detalje, ma savrseno...skidam kapu!;)))

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala vam drage moje..:)kod mene je "problem" taj sto moj stariji sin obozava pirate sa Kariba,i onda sam za taj rodjendan morala da pripremim sve u tom fazonu.Sem sto sam odbila u startu da torta bude kosturska glava...:)
    Jedra sam crtala,gledajući u knjigu sa piratima,mesec dana ranije,kako bi sve bilo potaman,kada se tortica bude pravila...

    ОдговориИзбриши
  8. Svaka čast i za recept(volim ovakve torte) i za izvedbu!

    ОдговориИзбриши
  9. Predivno, ne znam što reći, baš prekrasna! Svaka čast, znači objavljena u pravo vrijeme!

    ОдговориИзбриши
  10. Preslatko, veselje i za djecu i za odrasle.

    ОдговориИзбриши
  11. Baš je lepa Vera! Uvek "skidam kapu" onima koji imaju volje, želje i naravno dara da rade ovakve lepe tortice.

    ОдговориИзбриши
  12. O Vera moja kako ovo divno izgleda. Gotovo ne mogu vjerovati da se ovo može napraviti. Stvarno si me oduševila. :)

    Inače posljdnjih par dana nisam nikako mogla otvoriti tvoje postove, tek sad mi je to pošlo za rukom. :)

    ОдговориИзбриши
  13. Draga Vera, oduševljena sam i tortom i brodom , svaka ti čast na ovoj izradi ! Torta je izvrsna po sastojcima i kako izgleda , a kada je dobila oblik broda zbilja je posebna, pravi gusarski brod. Vjerujem da i slavljenik bio oduševljen ! :)

    ОдговориИзбриши
  14. Auuuuu, e pa stvarno si se potrudila. Odlično izgleda! :)
    Ti si opet sve promijenila na blogu? :)

    ОдговориИзбриши
  15. Hvala vam!
    hej,ja kad nista ne kuvam i nemam post za blog ja promenim pozadinu...:)

    ОдговориИзбриши
  16. Wow! Izgleda da je trebalo dosta truda... Svaka cast!!
    :)

    ОдговориИзбриши