понедељак, 21. децембар 2009.

Žito Roščići by Ceca

Ovi roščići su zaista prastari kolačići,koji uglavnom obeležavaju blagdane i karakteristični su za zimske dane.

Prave se kao ukusne kuglice,ali ovog puta u obliku roščića.

Mekani,i tako mirisni,probudiće u vama nostalgična sećanja vašeg detinjstva....

Napravila ih je moja draga Ceca,a foto je by me.

Potrebno je:

200g pšenice belije

100g mlevenih oraha

100g suvog groždja

6 kašika smedjeg šećera

mleven karanfilić i pola mlevenog muskatnog oraščića

Priprema:

Pšenicu potopiti u vodu i ostaviti da prenoći a sutra dan obariti i samleti.

Suvo groždje potopiti u rum i takodje ga ostaviti tokom noći.Sutra dan ga ocediti te dodati pšenici.

Dodati mlevene orase, šećer i začine.

Izmesiti smesu te oblikovati roščoće te uvaljati svaki u mlevene orase.

6 коментара:

  1. Ovo prvi put vidim, mogu misliti kako su dobri.

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam tu slavsku pšenicu a mogu misliti kako je ovo dobro!

    ОдговориИзбриши
  3. Iako je prastari recept ja ovo nikad nisam probala. a rado biiiiih. Sjajno zvuci.

    ОдговориИзбриши
  4. Moraću da napravim žito za blog. Za ove strance što nisu upoznati. Jedan od mojih omiljenih slatkiša, možda čak i top fajv. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Obavezno, inače i moj omiljeni desert!Volim i ove roščiće...:)

    ОдговориИзбриши