Svaki Novosađanin zna za našu Poslastičarnicu City koja je otvorena čak davne, davne 1924. godine od strane Ljubomira Parlaća, doduše prvobitno se nalazila u ulici Kralja Aleksandra, a tek 1933 ovde na Pozorišni trg gde se i danas nalazi.
Ni sama ne znam šta da i kako da započnem kada je o poslastičarnici City reč, ali svakako mislim da prvo mesto uvek treba da zauzme čuveni Kornet sladoled koji generacijama i generacijama i decenijama se jede sa zadovoljstvom i leti i zimi, s tim što sam već ranije naglasila posebno mi se dopada što se zadnjih godina Kornet modernizuje pa imamo mak kornet, kesten kornet…
Iskreno sve sam probala i ne znam koji je bolji
Potom bih izdvojila City krempitu koju jedem evo od kada već znam za sebe, a u zadnje vreme posebno sam oduševljena sa Habos Makos, jer mi se veoma dopada šne od belanaca i šećera koji krasi kolač.
Doduše ovaj kolač je podosta sladak ali možete nekad preći tu granicu slatkog pogotovo ako volite mak.
Zatim, poslastičarnica osim torti ima uvršten i čizkejk koji možete i da ponesete sa sobom, a sviđa mi se i kako prave kolač Rigo Janči jer krem od čokolade rekla bih nema puno putera/margarina a kako ga negde prave, pa obzirom da parče bude veliko, ne može da vas „spopadne muka“.
Svakako vredi otići i probati šta vam je srcu drago, cene su za nijansu veće u odnosu na druge poslastičarnice ali ne preterano, no kolači su vrhunskog kvaliteta, nema iznenađenja, i ne može da vam se desi da pojedete nešto staro, pola kolača, drugačijeg ukusa, vidim da se o kvalitetu vodi posebno računa što i treba 😊
Moja topla preporuka su i preukusne Punč kocke, savršenog savršenog ukusa.
Takođe preporučujem i sladoled -imaju odličnu paletu ukusa 😊
Нема коментара:
Постави коментар