среда, 23. октобар 2024.

Restoran Cafe Veliki


Ukoliko ste nekada imali gosta , posebno ako je stranac ili nikada nije bio u Novom Sadu, onda ga većina Novosađana, onako po difoltu odvede u restoran domaće kuhinje –Restoran  Veliki, jer je izbor hrana, autentično vojvođanski, uključujući divan ambijent i jako dobru lokaciju u centru grada u Pašićevoj ulici.





Kao što sam već naglasila hrana je zaista raznovrsna, uključujući onaj našu doro ukusnu kombinaciju zvanu „meso+voće“, tako da ovde možete da se odlučite za kombinaciju sa višnjama, ukoliko volite kiselkasto, ili sa jabukama, iskreno preporučujem za one koji nikada do sada nisu kombinovali meso sa povrćem, da odaberu kiselkastu kombinaciju jer može da se dogodi da vam bude malo muka  u slatkoj varijanti sa jabukama.


Možete se naravno odlučiti i za neke već proverene i klasične varijante kao što su Slovačka kajser kobasica ili banatski fašir te perklet i mađarska gulaš čorba-jako jako dobra!
Takođe ovde možete da pojedete i veoma ukusne pihtije, nisam sigurna da li sam ih našla na meniju na bilo kojem drugom mestu u gradu.




Slatki meni pored rezanaca sa makom ubačena i Šomloi galuška, mislim da je to jedino  u gradu gde možete da probate ovaj genijalni, tradicionalni mađarski specijalitet.


**Galuške potiču sa Severo-zapada Mađarske, iz oblasti Šomlo koja je poznata po malom ugašenom vulkanu oko kojeg se prostiru vinogradi. Šomloigaluške se prave od 3 različite piškote, vanila fila, preliva od ruma i čokolade i šlaga od slatke pavlake od gore.



Da ne bih mnogo dužila obzirom da nema primedbe, redom fotografije te možete i sami da izaberete šta bi ste sve probali ako vas put navede u Restoran Veliki




 

Нема коментара:

Постави коментар