Šargarepa u kolačima mi nikada nije bila strana, verovatno jer sam tokom detinjstva jela one super kuglice od šargarepe, koje nam je mama pravila dok smo bili mali.
Nekako
veću odbojnost sam imala prema cvekli u
čokoladnoj torti, tikvici u slatkoj piti …
Mislim
da su te moje predrasude bile pogrešne, i da zaista mnoga povrća odlično
odgovaraju i u slatkoj varijanti samo ih treba otkriti isprobati i videti
koliko odgovara.
Mislim
da je šargarepa idealna za slatke
hlebove i mafine, i ono što je jako
važno ne samo da daje zdravu aromu nego i neki lični ukusni pečat.
Priprema i sastojci:
Umutite penasto 100g putera sa 180g šećera, u tu smesu dodajte 2 jajeta, 200ml mleka, 4 srednje veličine izrendane šargarepe i 150g brašna.
Sve lepo sjediniti, dodati prašak za pecivo i mleveni cimet ili karanfilić.
Izliti u pleh obložen pak papirom i pecite na 180C oko 40 minuta.
Možete vruć kolač preliti glazurom od limunovog soka i prah šećera
Нема коментара:
Постави коментар