петак, 16. фебруар 2024.

Vojvođanske puter kiflice

Mi vojvođani ne bismo bili to što jesmo ako prilikom pravljenja jela ne bi smo obratili pažnju na kvalitet,

U sve moramo da dodamo slaninicu, sir, puter, domaći kulen.



Potrebno je

800g brašna

Kocka kvasca
Malo šećera
2 jajeta
100g putera
300ml mleka
Kašikica soli
Prašak za pecivo
Punjenje
Kulen 
Sir
100g narendanog putera
Za posipanje mak i susam
Premaz žumance i mleko



Priprema, u 100ml mlakog mleka sa malo šećera rastopiti kvasac. Kada zapeni zamesiti meko testo. Ostaviti barem sat vremena da se udvostruči. Premestiti i podeliti na dva jednaka dela. 
Svaki deo testa tanko razviti oklagijom i preko njega narendati puter. 
Iseći na jednake trouglove. Na svaki trougao staviti kulen i sir. Uviti, ređati u pleh. Premazati žumancem  razmućenim sa mlekom. Od gore posuti mak ili susam. Pekla sam na 180C

Нема коментара:

Постави коментар