четвртак, 12. јануар 2023.

Girice za pola sata

Girice su mi kao maloj bile uvek omiljene, jer smo ih često jeli na moru, međutim kasnije nekako mi nisu prijale, odnosno mislim da je više bio problem da ih čistim nego bilo šta drugo:)
Pre nekoliko godina sam našla jednu ribarnicu koja ih je i čistila i prodavala, ali se kasnije zatvorila pa jedan duži period nisam imala živaca da ih spremam.
Nedavno sam naletela na internetu na ovaj recept sa giricama koje nisu očišćene,  iako postoje razna mišljenja da su neočišćene girice (tu mislim da unutrašnji deo) zdravije od očišćenih, kao i onaj deo gde mnogi kažu da ne bi u životu pojeli neočišćenu giricu, ja sam spremila neočišćene i ispekla i iskreno da vam kažem ne vidim neku veliku razliku.

Kao što i sam naslov kaže ove girice se spremaju brže nego što se peku. Znači potrebne su vam očišćene ili neočišćene girice ali ih uvek dobro operite pogotovo ako ih kupujete zamrznute.
Posolite ih , dodajte kukuruzno brašno ili palentu, meni se mnogo dopalo sa palentom jer super krckaju, pomešajte sve da bi svaka girica sa svih strana imala palentu. Dodajte ulja pomešajte  ponovo sve.
Potom tepsiju obložite pak papirom, poređajte girice i pecite ih na 200C

 Girice se veoma brzo ispeku, tako da Vam možda treba nekih tridesetak minuta da dobiju lepu zlatnu boju i da budu pečene.

Ovde takođe skrećem pažnju da meni lično girice imaju jako jak miris pečenja, imala sam utisak da mi kuća miriše na riblji restoran, ali znam da će vam se ovako spremljene girice mnogo dopasti tako da rizikujte, izluftiraće se brzo :)

2 коментара:

  1. Zasebna in zavarovana posojila
    Lahko vam pomagam pridobiti zelo resna in zanesljiva posojila, financiranje ali naložbe. če te zanima, odgovori za podrobnosti.
    Elektronski naslov: tmarjan24@gmail.com
    WhatsApp: +386 71 391 409
    Viber: +38671391409

    ОдговориИзбриши