недеља, 25. децембар 2022.

Belli di Mama -Budimpešta-Mađarska

Od Novog Sada do Budimpešte , verovali ili ne trena Vam nekih 5-6 sati vožnje. Mislim da ne postoji ni jedan vojvođanin koji nije bio bare jednom u Budimpešti.
Ukoliko idete svake godine, znam da ste sve isprobali od gulaša, Kurtoš kolača, paprikaša i drugih divnih mađarskih specijaliteta. Ono Što vam ova divna prestonica nudi su takođe i odlični restorani drugih kuhinja, tako da će te u Budimpešti zaista moći da uživate u izuzetnoj i kvalitetnoj kuhinji drugih zemalja.
S obzirom da smo ovaj pute odseli u Novotel hotelu tik preko puta Parlamenta, znači baš u Budimu, do restorana Belli di Mama, smo ovog puta morali da uzmemo taksi i to sa pravom, jer iako smo videli da restoran jeste u blizini Parlamenta, sumnjam da bi smo uspeli i uz navigaciju da ga pronađemo u svim tim uličicama.

Na prvi pogled, restoran spolja deluje veoma skromno, i mislim da bi smo ga čak i da smo potrefili sami ulicu teško spoznali.
Međutim kada uđete u sam restoran, iskreno zapahne vas jedan tako prijatan miris Italije, da momentalo zaboravite da ste u Mađarskoj, a osoblje koje je retko ljubazno, znači nešto neverovatno nasmejano i milo, i to ne na silu nego vidite po njima da zaista su takvi, vas prosto oduševi.
Pizze se rade u peći na drva tu tik pred vama, a sam restoran je veoma mali pa bi bilo najbolje da ga prethodno rezervišete.
Naručili smo Pizzu sa mortadelom, pistaćima i mozzarelom i Pizzu sa šampinjonima-klasik.

I naravno poručili po čašu belog vina.

 Dodala bih da uvek imam problem da pojedem koricu pizze što ovog puta nije bio slučaj jer je bila preukusna.

Sastojci na pizzi su bili ukusni i odgovarali su i ukusom vrhunskim kvalitetom.
Ovo zadovoljstvo koje se sastojalo od dve kafe, dve pizze i dve čaše vina nas je izašlo čitavih 42 eura.

1 коментар: