недеља, 1. мај 2022.

Banana hleb

Znam neko će sada sigurno kazati: "Pa ovo nije vojvođanski!".
Da, nije ali je mnogo, mnogo ukusno :)



Za ovaj mekani, preukusni  slatki hleb Vam je potrebno:
200g brašna
1 mala kašikica sode bikarbone
malo soli
3 zrele banane
2 supene pune kašike kisele pavlake
115g putera
100g belog šećera
100g smeđeg šećera
2 jajeta



 Priprema je više nego laka:

U jednu posudu prosejte brašno, sodu bikarbonu i so dodajte
.
Banane dobro izgnječite, najbolje viljuškom, dodajte kiselu pavlaku.
Puter varjačom izmešajte tačnije umutite sa šećerom dok ne postane penast pa dodajte jedno po jedno jaje.
Sad možete i kulinarskom žicom sve to lepo sjediniti da nemate grudvice.
Dodajte puteru smesu sa bananom i kiselom pavlakom, i na kraju brašno pomešano sa soli i sodom bikarbonom.
Sve sjedinite, najbolje varjačom.
Vodite računa da dobijete ujednačeno izmešanu smesu.
Izlijte u kalup koji ste obložili pek papirom. Kalup sam koristila onaj standardni za pečenje hleba.
Od gore prepolovite jednu bananu na pola i ukrasite.
Pecite na 180C.
Dužinu pečenja će te odrediti sami tako što će te hleb testirati čačkalicom, koju će te da zabodete po sredini.
Ako kada je izvadite na njoj ima još testa znači da treba da se još peče.
Ukusan je mekan ovaj hlebič, može da vam takav bude i par dana, ako ga ne smažete odmah posle pečenja.



Нема коментара:

Постави коментар