четвртак, 26. новембар 2020.

Čušpajz od šargarepe

Čušpajz je naziv za prilog uz  glavno jelo od povrća. Ono što mene fascinira kod čušpajza je da se pravi sa mlekom, ili klot sa minimalno sastojaka.





Ovaj čušpajz od šargarepe možete praviti i sa mlekom, ali sada dajem recept za ukusan i zdrav vojvođanski prilog od šargarepe sa minimalnim sastojcima koji će svako glavno jelo-meso, zaista učiniti ukusnije. 
Potrebno je:
1kg srednjih šargarepa
1dcl ulja
so ili vegeta, biber 

Priprema:
Šargarepa se izrenda na rende za bundevu, i zatim se u šerpi ugreje ulje, stavi izrendana šargarepa, koja će i sama da pusti malo tečnosti, i tada se lagano dinsta. Posoliti po ukusu. Kada safta-tečnosti šargarepe ponestane doda se malo vode i na laganoj vatri se dinsta, da ona postane mekana.
Voditi računa da je ne prekuvate, jer će se sva raspadati i neće zadržati svoj oblik.
Po ukusu dodati bibera i seckanog peršunovog lista ako volite.

1 коментар: