субота, 2. мај 2020.

Pogača Margareta

Pogaču Margaretu sam pravila za Uskrs, pa stoga kao što i vidite ima jedno crveno jaje u sredini .
Naravno i vi možete da je napravite za Uskrs, jer je veoma dekorativna, a imate i mesta i za jaje, a možete da je napravite i za neku drugu priliku.
Možete da je napravite i kada nemate nikakvu priliku. Prosto za vas.

Potrebno je:
700g brašna
kašikica soli
350ml jogurta
50 ml rastopljenog margarina
100ml vode
kašika šećera
kocka kvasca-20g
1 jaje
Za fil:
200g sira
1dcl kisele pavlake
100g narendanog margarina
Priprema:

u vodi rastopiti šećer i kvasac, ostavite da zapeni pa kada zapeni zamesiti meko testo.
Oblikovati u jufku-kuglu, premazati uljem i ostaviti u nauljen sud.
Preko obložiti alu folijom.
Ostavite da se odmara jedan sat.
Potom testo premesiti i podeliti na osam delova.
Svaki deo posebno premesiti i oblikovati lopticu.
Ostavite tako loptice da se odmore barem 30 minuta.
Za to vreme  pripremite fil tako što će te sir pomešati u jedan sud.
Potom svaku lopticu oklagijom razvijte u krug debljine 1 cm.
Premažite sirom i od gore stavite malo narendanog margarina.
Uvijte u fišek.
Tako svaku lopticu.
Dobićete osam fišeka koji će te rasporediti kao latice cveta.
Ako planirate da stavite jaje u sredinu  zgužvajte malo alu folije u loptivu i stavite je u sredinu a sa strane ređajte fišeke.
Premažite žumancem, pospite susamom i preko stavite drugi deo narendanog margarina.
Pecite na  200 C. oko 30-40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар