Ovaj recept za pogaču od lisnatog testa ili pitu od lisnatog testa bih mogla nazvati i lakim receptom za subotnji ručak.
Priprema je veoma laka i brza , taman toliko da subotu provedete malo duže u svom krevetu i odmorite.
Potrebno je:
pakovanje lisnatog testa -dve ploče
500g sitnog sira
soli po potrebi
200g šunkarice
100g trapista
2 jajeta
1 žumance i susam za premaz i posip od gore.
Priprema:
testo sam razvukla oklagijom, ali ne previše tanko, potom sam fil podelila na dva dela i premazala obe razvijene table
Fil sam napravila tako što sam prvo razmutila dva jajeta i dodala sir. Ukoliko je potrebno sir i posolite, zatim sam dodala narendan trapist i isečenu šunkaricu na male kocke.
Premazala sam preko svake table i potom testo presavila da dobijem pravougaonik.
Krajeve sam pričvrstila prstima i zatim svaki taj pravougaonik presekla po dijagonali da dobijem dva trougla.
Trouglove sam kao što možete da vidite na fotografijama poređala na pek papir i tepsiju.
Premazala sam žumancetom i susamom.
Pekla na 230Coko 30 minuta
Priprema je veoma laka i brza , taman toliko da subotu provedete malo duže u svom krevetu i odmorite.
Potrebno je:
pakovanje lisnatog testa -dve ploče
500g sitnog sira
soli po potrebi
200g šunkarice
100g trapista
2 jajeta
1 žumance i susam za premaz i posip od gore.
Priprema:
testo sam razvukla oklagijom, ali ne previše tanko, potom sam fil podelila na dva dela i premazala obe razvijene table
Fil sam napravila tako što sam prvo razmutila dva jajeta i dodala sir. Ukoliko je potrebno sir i posolite, zatim sam dodala narendan trapist i isečenu šunkaricu na male kocke.
Premazala sam preko svake table i potom testo presavila da dobijem pravougaonik.
Krajeve sam pričvrstila prstima i zatim svaki taj pravougaonik presekla po dijagonali da dobijem dva trougla.
Trouglove sam kao što možete da vidite na fotografijama poređala na pek papir i tepsiju.
Premazala sam žumancetom i susamom.
Pekla na 230Coko 30 minuta
Mene interesuje kako se to presavija već namazano testo, a da se ne izlije Fil?
ОдговориИзбриши