Ove dve slane pite nekako iduu paketu, kad pročitate recept videćete i zašto. Inače nadev sa viršlama me je jako iznenadio, bio je neverovatno ukusan, a koristila sam dimljene viršle, drugačije su i boljeg ukusa.
Druga pita je pravljena sa šampinjonima, svežim, videćete kasnije sam tok prirpeme, a ono što je zajedničko za obe pite je naravno isti recept za kore i sirni deo nadeva.
Pa da krenemo
Za kore vam je potrebno:
300g brašna
možete kombinovati belo i integralno
1-2 dcl vode
150g margarina
Priprema:
Sve sastojke staviti u veći sud , magarin iseći na kocke. Zamesiti glatko tetso, ukoliko je potrebno dodati do još pola deci vode.
Testo se veoma lako mesi, i kao što sam rekla bilo bi odlično da vam se ne lepi za ruke., a da nije ni previše tvrdo.
Podloga od sira
Ovo je podloga za obe pite
500g sitnog sira
1 jaje
soli ako je potrebno
2 dcl kisele pavlake
Sve sastojke pomešati i dobro izraditi sa kulinarskom žicom.
Podeliti na dva dela.
Ujedan deo dodati obarene tanko seckane na kolutoce dimljene viršle
U drugi deo dodati
200g sitno iseckanih šampinjona koje ste prethodno na malo ulja izdinstali na tiganju.
Od testa podelite dve kugle, razvijete dva kruga, namažete i pobrašnjavite vatrostalni sud i oblikujete ivivce.
U svaki sud sipati nadev.
Peći na 200C oko 30 minuta.
U pricipu umesto viršli možete dodati i seckanu šunku, umesto šampinjona dinstane tikvice itd...
Druga pita je pravljena sa šampinjonima, svežim, videćete kasnije sam tok prirpeme, a ono što je zajedničko za obe pite je naravno isti recept za kore i sirni deo nadeva.
Pa da krenemo
Za kore vam je potrebno:
300g brašna
možete kombinovati belo i integralno
1-2 dcl vode
150g margarina
Priprema:
Sve sastojke staviti u veći sud , magarin iseći na kocke. Zamesiti glatko tetso, ukoliko je potrebno dodati do još pola deci vode.
Testo se veoma lako mesi, i kao što sam rekla bilo bi odlično da vam se ne lepi za ruke., a da nije ni previše tvrdo.
Podloga od sira
Ovo je podloga za obe pite
500g sitnog sira
1 jaje
soli ako je potrebno
2 dcl kisele pavlake
Sve sastojke pomešati i dobro izraditi sa kulinarskom žicom.
Podeliti na dva dela.
Ujedan deo dodati obarene tanko seckane na kolutoce dimljene viršle
U drugi deo dodati
200g sitno iseckanih šampinjona koje ste prethodno na malo ulja izdinstali na tiganju.
Od testa podelite dve kugle, razvijete dva kruga, namažete i pobrašnjavite vatrostalni sud i oblikujete ivivce.
U svaki sud sipati nadev.
Peći na 200C oko 30 minuta.
U pricipu umesto viršli možete dodati i seckanu šunku, umesto šampinjona dinstane tikvice itd...
ОдговориИзбришиThank you so much for the detailed article.Thanks again.