Kada je toplo prosto vam se ni ne mili da pravite torte, pečete kore, zamajavate sa kuvanjem filova umesto da to toplo lepo vreme provedete na bazenu ili kraj reke.
Ja sam više za kraj reke.
Elem, kako je ne moguće takođe da vas tokom leta barem jednom ne zalomi da pravite tortu evojenog odličnog recepta koji je količinski prihvatljiv jer dobijete baš veliku torticu a pravi se brzo i veoma je ukusno.
Potrebno je:
pakovanje svetlih gotovih kora, sada zasta ima raznih
za žuti krem
1litra mleka
3 pudinga od vanile
200g šežera
100g bele čokolade
100g margarina
Za voćni fil:
voće: bobičasto, kajsije, maline, kupine...
700ml vode
2 pudinga od maline
100g šećera
Priprema žutog krema,
u 800ml mleka dodati šećer i staviti da se kuva, u osstatku od 200ml mlkea rastopiti puding.
Kada mleko ukuva zakuvati puding i fino mešati dok se ne zgusne.
U taako vruć puding odmah dodajte čokoladu, mepajte da se otopi, takođe dodajte i margarin i mešajte da se otopi.
Vočni krem zatim kuvajte a žuti ostavite da se rashladi.
Voćni krem se kuva po principu pudinga i potpuno isto kao i žuti krem, znači odvojite 200ml vode i pomešajte sa šećerom i pudingom, a voće prokuvajte u 500ml vode.
Voća bi bilo odlično da imate premo 500g.
Kada voda prokuva dodati puding.
Ukuvati.
Pošto ćemo sa ova dva krema premazivati kore ne bi bilo dobro da budu prevruća a ni previše da se rashlade jer ne možemo tada lepo da ih razmažemo.
Sačekamo da se alo ohlade i potom premazujemo kore.
Voćni krem u tanjem sloju avanila krem u debljem.
Odgore stavite šlag.
javite utiske!!!
Ja sam više za kraj reke.
Elem, kako je ne moguće takođe da vas tokom leta barem jednom ne zalomi da pravite tortu evojenog odličnog recepta koji je količinski prihvatljiv jer dobijete baš veliku torticu a pravi se brzo i veoma je ukusno.
Potrebno je:
pakovanje svetlih gotovih kora, sada zasta ima raznih
za žuti krem
1litra mleka
3 pudinga od vanile
200g šežera
100g bele čokolade
100g margarina
Za voćni fil:
voće: bobičasto, kajsije, maline, kupine...
700ml vode
2 pudinga od maline
100g šećera
Priprema žutog krema,
u 800ml mleka dodati šećer i staviti da se kuva, u osstatku od 200ml mlkea rastopiti puding.
Kada mleko ukuva zakuvati puding i fino mešati dok se ne zgusne.
U taako vruć puding odmah dodajte čokoladu, mepajte da se otopi, takođe dodajte i margarin i mešajte da se otopi.
Vočni krem zatim kuvajte a žuti ostavite da se rashladi.
Voćni krem se kuva po principu pudinga i potpuno isto kao i žuti krem, znači odvojite 200ml vode i pomešajte sa šećerom i pudingom, a voće prokuvajte u 500ml vode.
Voća bi bilo odlično da imate premo 500g.
Kada voda prokuva dodati puding.
Ukuvati.
Pošto ćemo sa ova dva krema premazivati kore ne bi bilo dobro da budu prevruća a ni previše da se rashlade jer ne možemo tada lepo da ih razmažemo.
Sačekamo da se alo ohlade i potom premazujemo kore.
Voćni krem u tanjem sloju avanila krem u debljem.
Odgore stavite šlag.
javite utiske!!!
Нема коментара:
Постави коментар