Jedan divni da ga tako nazovem brzinski Kuglofić, može odlično da prođe i kao kolač, sa puno bele čokolade i divnog ukusa narandže.
Doduše ja znam da će te svi sad reći pa Kuglof se ne pravi na taj način. Naravno tekstura testa je drugačija ali svakako izgled i ukus je ono što me je oduševilo.
Bela čokoloda, ukus mleka, vanila , suvo voće i narandža ......
krenite u pripremu.
Potrebno je:
konzerva od 400g kondezovanog mleka
4 jajeta
pola kesice praška za pecivo
100g brašna
a jabuka
sok od jedne narandže
kandirane korice narandže oko 50g ili suvo grožđe i ustoj toj gramaži
70g maslaca-obavezno maslac.
oko 50 g šećera ili dve kesice vanil šećera,
Priprema.
Maslac otopite sa belom čokoladom, dodajte kondezovano mleko i ceđeni sok od narandže.
jaja umutite jedno po jedno, ja sam umutila prvo belanca pa dodala žumanca i vanil šećer.
Sjedinite ove dve smese.
dodajte suvo vože i brašno prašak za pecivo.
Rernu uključite na 180C. A smesu izlijte u nauljen i brašnom posut kalup.
Peceite na laganoj vatri oko 40 minuta.
Od gore sam otopila 50 g bele čokolade i ukrasila.Enjoy yopur life.Sa slatkim receptima i ukusima Kuhinja ravnice. Na način kako se to nekad uživalo, spontano i sa slatkim zalogajima.
Ukoliko želite da vidite i pripremite još neki kuglof iz moje Riznice kliknite na link Kuglofi.
Izvinite, ali malo Vam je nejasan recept. U spisku namirnica se pominje jabuka a nigde je nema u postupku. Onda u postupku pišete da se maslac otopi sa belom čokoladom ali se ne zna sa kojom količinom bele čokolade.
ОдговориИзбришиMože objašnjenje? Pozdrav
komentar nije za objavljivanje. koliko bele cokolade otopiti sa maslacem i sta raditi sa jabukom
ОдговориИзбришиOdličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)
ОдговориИзбришиHello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
ОдговориИзбришиดูหนัง