Sezona je kupinica. Iskoristite je koliko možete za ove slatke mafine kolačiće i sladolede... a dozvoljeno je i pojesti nekoliko ...:)
ovi mafini su od odličnih sastojaka. U saradnjisa Olitalia napravljeni su od najfinijeg Pirinčanog ulja.
Za mafine je potrebno:
2 jajeta
150g smedjeg šećera
50g ovsenih pahuljica
70ml pirinčanog ulja
50ml kiselog mleka
250g brašna(100g belog i 150g integralnog)
pola kesice praska za pecivo
kupine
Priprema:
jaja umutiti kulinarskom žicom, dodati ulje i kiselo mleko.
Brašno prosejati, dodati šećer i ostale suve sastojke a potom spojiti sa tečnim sastojcima.
Pripremiti kalup za mafine i obložiti ih sa papirnim korpicama.
Izliti smesu do 2/3.
Rernu pregrejati na 230C staviti mafine 10 tak minuta izvaditi iz rerne a potom poredjati od gore kupine .
Vratiti da se peku.
umesto ovsenih pahuljica možete dodati sitno iseckane lešnike
ovi mafini su od odličnih sastojaka. U saradnjisa Olitalia napravljeni su od najfinijeg Pirinčanog ulja.
"Ollitalia pirinčano ulje je savršeno uravnoteženo. Zahvaljujući prijatnoj aromi i ukusu koji podseća na ukus lešnika, ovo ulje je sjajan preliv i može da poboljša svako jelo svojom blagom notom. Zbog stabilnosti i osobine da ne dimi na visokim temperaturama, izuzetno je preporučljivo za prženje u dubokom ulju."
Za mafine je potrebno:
2 jajeta
150g smedjeg šećera
50g ovsenih pahuljica
70ml pirinčanog ulja
50ml kiselog mleka
250g brašna(100g belog i 150g integralnog)
pola kesice praska za pecivo
kupine
Priprema:
jaja umutiti kulinarskom žicom, dodati ulje i kiselo mleko.
Brašno prosejati, dodati šećer i ostale suve sastojke a potom spojiti sa tečnim sastojcima.
Pripremiti kalup za mafine i obložiti ih sa papirnim korpicama.
Izliti smesu do 2/3.
Rernu pregrejati na 230C staviti mafine 10 tak minuta izvaditi iz rerne a potom poredjati od gore kupine .
Vratiti da se peku.
umesto ovsenih pahuljica možete dodati sitno iseckane lešnike
Нема коментара:
Постави коментар