недеља, 18. октобар 2015.

Pita Harmonika

Sjajna pita drugačijeg ukus ai izgleda od onih gibica što smo naučili.
Recept sam videla kod  Jelene-Foodfortrought.
Takođe neznam zašto više ne objavljuje recept..gde se zagubila :)
Doduše verujem da kao i mnoge od nas i od nje je došlo doprezasićenja od objavljivanja i znate onih delova food, laži i otimanje za reklamiranje...
Ali nećemo o tome, hajde da kuvamo...
Ova pita je interesantna jer zaista deluje kao da je napravljena sa sirom, a u pitanju je jogurt i kisela pavlaka.
Takođe specifično slaganje kora.
Pa čitajte dalje..dragi moji...


Za pripremu:
500g kora za pitu
600ml jogurta
100ml ulja
6 jaja
180g kisele pavlake
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
Priprema fila:
Prvo jaja umutiti, dodati jogurt i kiselu pavlaku, potom ulje, prašak za pecivo i so.
Zatim okrugli ili četvrtasti pleh nauljiti i prekriti jednom korom.
PPotom kao na fotografijama pripreme slagati koru jednu po jednu oju ste prethodno presavili na način kao da pravite lepezu.
Zatim stavljate u pleh jednu do druge i na kraju lagano preliti smesu da udje u svaki prorez.
Fotografije pripreme pokazuju korak po korak.
Pecite na 1800C dok ne porumeni.
Ikao što kaže Jelena "ako volite krckavo ostavite da se tako ohladi, a ako ne prekrijte jednom vlaćnom krpom"

Enjoy!!!

6 коментара: