Sjajna pita drugačijeg ukus ai izgleda od onih gibica što smo naučili.
Recept sam videla kod Jelene-Foodfortrought.
Takođe neznam zašto više ne objavljuje recept..gde se zagubila :)
Doduše verujem da kao i mnoge od nas i od nje je došlo doprezasićenja od objavljivanja i znate onih delova food, laži i otimanje za reklamiranje...
Ali nećemo o tome, hajde da kuvamo...
Ova pita je interesantna jer zaista deluje kao da je napravljena sa sirom, a u pitanju je jogurt i kisela pavlaka.
Takođe specifično slaganje kora.
Pa čitajte dalje..dragi moji...
Za pripremu:
500g kora za pitu
600ml jogurta
100ml ulja
6 jaja
180g kisele pavlake
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
Priprema fila:
Prvo jaja umutiti, dodati jogurt i kiselu pavlaku, potom ulje, prašak za pecivo i so.
Zatim okrugli ili četvrtasti pleh nauljiti i prekriti jednom korom.
PPotom kao na fotografijama pripreme slagati koru jednu po jednu oju ste prethodno presavili na način kao da pravite lepezu.
Fotografije pripreme pokazuju korak po korak.
Pecite na 1800C dok ne porumeni.
Ikao što kaže Jelena "ako volite krckavo ostavite da se tako ohladi, a ako ne prekrijte jednom vlaćnom krpom"
Enjoy!!!
Pita je za 10+, rezervisem odmah jednu sniticu za probu.:)
ОдговориИзбришиDugo sam pravila ovu pitu, a onda zaboravila. Moram joj se ponovo vratiti. Odlična ti je :)
ОдговориИзбришиHvala drage moje
ОдговориИзбришиDanas sam napravila ovu pitu sa jednom malom izmenom. Umesto soli, stavila sam 4 kašike šećera. Bild je super
ОдговориИзбриши1800C Toje malo suvise.Moja rerna ide samo do 250c.
ОдговориИзбришиpostovana koji je obim okrugle tepsije? hvala unapred
ОдговориИзбриши