Znala sam svih ovoh godina od kad sa vama delim recepte da će doći taj dan, ne prezasićenja već...znate dan kada ću zaista prestati da imam vremena za blog.
Doduše ne samo da je presudio manjak vremena,..nego i neke stvari koje u blogo sferi postoje a u stvari svi se pravimo da ne postoje,...a to su evo reći ću javno one sujetne i zle blogerke, koje se trude da vam napakoste ili vam nesto smeste..a neznaju da vi za to ne dajete što bi mi Vojvođani rekli ni "žutu banku" i da živite i radite nešto deseto što one ne bi nikad mogle u životu da rade....Ali da ne kvarim sa ovim...
krećem na jesen i testo.
I kao što je jednom Kuvarica Lalica, rekla da kad zahladi peku se kiflice..tako je i meni ova jesen zamiirisala na testo i ove fine mekane kiflice.
Prave se brzo i lako fine su i mekane baš za one žene i devojke koje rade i koje nemaju vremena za spletke...
Potrebno je:
1kg Brašna
3dcl mleka
2dcl vode
1dcl jogurta
2dcl ulja
1 prašak za pecivo
1 kašikica šećer
2 kašikice soli
1 kvasac
susam i lan.
Priprema:
Kvasac izmrvite i sa 1dcl mlakog mleka te kašikicom šećera razmutite.
Ostavite da zapeni.
Brašno prosejte, dodajte prašak za pecivo i so, a potom kvasac i mleko koji je zapenio.
I ostatak mleka, ulje, vodiu i jogurt.
Zamesite testo.
Testo će biti mekano, ali premesite ga fino i prekrijte krpom da odstoji bar 1h.
Istresite na radnu površinu tetso i premesite ga.
Podelite zatima na 8 delova.
Svaki deo razvijte oklagijom i podelite na 8 trugla.
Filujte sa sitnim sirom ili nekim nadevom po želji.
Uvijte, premažite žumancetom i pospite susamom i lanom.
Pecite na 200C dok ne dobiju rumenu boju.
I naravno želim da podleim sa vama neke fotografije meni dragih ljudi kao i jeseni.
Prva fotografija je moja draga prijateljica, koja na nasipu kraj reke sa svojim psom pazi na svoje stado ovaca.
A druga fotografija je deo mog takozvanog vrta...na mom imanju-tačnije mojoj kućici kraj vode..
Uživajte u jeseni, uživajte u hrani a zlo ostavite iza vas!!!
Takodje možete puniti i ove kiflice sa viršlama, kao koktelpeciva za dečija a i vaša rođendanska slavljai proslave.
ENJOY!!!
Mogu li te dve "dusice" sa prve fotke da se teleportiju u moj tanjiric?:)) p.s. divne fotke iz prirode.:))
ОдговориИзбришиSkoro sam pravila testo zajedno sa kvascem i pp i zaista je mekano, ali toj mekoći doprinosi i jogurt u testu. Odlične su ti kiflice.
ОдговориИзбришиVera, ignorisi negativne. Sasvim lijep uspjeh si postigla sa svojim blogom i bilo bi steta napustiti na zadovoljstvo pakosnih!
ОдговориИзбришиKiflice uvijek dobrodosle!
Upravo tako - kad zahladi, okrećemo se dizanom tijestu. I meni se kiflice motaju po glavi, pa buhtle i kruh s cimetom. Baš se vidi da su ove kiflice mekane i fine.
ОдговориИзбришиNadam se da te neke nisu otjerale od bloganja. Super mi je naziv recepta ;)
ОдговориИзбришиBaš su slatke ove kiflice:) U svakom žitu ima kukolja. Imas svoj stil i nastoj da ga odrzis. Imas i ljude koji prate tvoj rad i svakako da je značajan i tvoj doprinos zajednici. Svako ponašanje je odraz ličnosti. Ima nas raznih:) Pozzz
ОдговориИзбришиsvaki recept za kiflice mi je izazov.....
ОдговориИзбришиpusti bolesne duše, njima je teško i sa sobom samima....radi kao što si do sada radila, ima puno dragih i finih ljudi, blogera/ica, koji rade s uživanjem kao i ti....meni je užitak ova naša blogosfera...a na kraju postoji i moderiranje komentara :)
veliki pozdrav...ne daj se
Zlobnici ne zaslužuju našu pažnju, a ove kiflice i te kako zaslužuju , baš i izgledaju mekane i fine kao duša ! Lijepe su slike tvoje prijateljice i prirode !
ОдговориИзбришиCure su ti ispred mene rekle sve glavno da ti uživaš a to se ipak još vidi jer dijeliš recepte s nama.
ОдговориИзбришиDa l su ove kifle za mene onda, hmmm, Veročka! :-)))) <3 :-****** Tvoj blog je jedan od prvih koji sam iščitala u celosti, verovala ili ne :-D imaš ti još štošta da nam spremiš i podeliš sa nama, ako svi koji vrede odu ostaće samo legenda da su nekada ovde postojali lepi i dobri blogeri :-D.
ОдговориИзбришиKeep calm and you are the queen :-D.
Kiflice, nadam se da su mekše od moje duše :-D očigledno je da jesu :-).
Divne kiflice, jedva cekamo da ih napravimo i probamo. Samo nastavite da ne dajete ni "zute banke" na sve negativno, sad nam je vreme za "zute dunje", kitnikes i lepe jesenje dane.
ОдговориИзбришиVeliki Pozdrav, Bojana
Prvo bih htjela da vas pozdravim i zahvalim na svim vašim prekrasnim receptima.Pratim vaš blog već par godina i svaki novi recept me oduševi.Pratim vas iz Dalmacije,a oduševila sam se sa vašim receptima,jer sam mnogo toga naučila.Naime,moj pok.otac je bio"LALA" iz Banata,tako da sam za mnoge fine stvari čula,ali nisam znala kako se spremaju.Vi ste mi u tome puno pomogli i ne odustajte od ovog bloga, a sitne duše pustite da se hrane svojom zlobom!!
ОдговориИзбришиKiflice su ti stvarno kao duša... <3
ОдговориИзбришиŠto se tiče tih zloća koje te sekiraju - mani ih... Bilo ih i biće, a samo ćeš da im napraviš uslugu ako odeš. Ja ne bih z'inat!
Uvek s pažnjom propratim tvoj rad i baš sam primetila da te nema duže vreme. Ne obraćaj pažnju na zlurade osobe i komentare jer takvih ima svuda oko nas. Tvoj rad, pisanje bloga i prezentovanje vojvodjanske kuhinje su bili jedan od mojih motiva da krenem s blogom. Draga, kod nas se kaže: Za dobrim se konjem prašina diže :) Ostani svoja, budi tu sa nama onda kad imaš šta da nam prikažeš i uživaj u svojim najmilijima :) Velik pozzz :) <3
ОдговориИзбришиupravo su zamjesene ,nostalgija je cudo ,i ocekujem jos tvojih divnih recepata od pocetka te slijedim i savet vise manje nemoj se jediti uvjek je bilo i bice zlobnih a ti si iznad njih to si mnogo puta dokazala ....ja nesumnjam da si dusa kao i ove kiflice koje jedva cekam da budu gotove
ОдговориИзбришиHvala Vam, milo mi je da vam se recept dopada i da ga uspesno koristite, jer to je i cilj ovog svega, sto delim sa vama
ОдговориИзбришиVas blog je fenomenalan,sa radoscu ga pratim.Zasto se uzbudjujete zbog zlonmernih ljudi?!Sve najbolje b-vam zelim,jel ste jedna od naaajboljih stranica.....
ОдговориИзбриши