Kada je leto i toplo vreme trudim se da što manje spremam pored šporeta a da svo vreme provedem pokraj reke...
Ali ovo je jedan izuzetak.
Fina focaccia ili kako bi smo mi rekli pogača sa povrćem, nazvala sam je pogača sa dva povrća...
ali vi možete kombinovati razno drugo.
Mislim da bi tikvice bile extra.
Mada je paradajz meni odlična kombinacija sa hlebom .
Potrebno je:
300g brašna
pola kocke kvasca 10g
pola kašikice šećera
malo bosiljka
kašikica soli
250ml vode
Za nadev:
kisela pavlaka
trapist
šampinjoni
paradajz
povrće iseći tanko.
trapist narendati
Priprema:
Kvasac rastopiti s amalo šećera i 100ml vode.
Kada zapeni dodati u brašno, koje ste prethodno prosejali sa soli i dodali malo suvog bosiljka.
Dodati i ostatak vode i zamesiti meko testo.
Testo potom prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoji.
Kada se udvostruču oblikovati pogaču.
Premazati je kiselom pavlakom i od gore poredjati povrće.
Peći na 200C oko 30 tak minuta.
Kada pravim ovakve pogače, fokače ili pizzu kao što i sami znate uvek je problem da se lepo iseče pre posluženja.
Zato vam toplo preporučujem Leifheit sekač za pizzu i ja bih dodala i ostala testa..:P
Enjoy!!!!
Ta tvoja foccacia meni izgleda kao kompletan obrok; Divna!
ОдговориИзбришиPravila osvezavajuce i divno!
ОдговориИзбриши