петак, 13. јун 2014.

Piletina u Lisnatom testu


Ovo je meni omiljeno letnje jelo, pravim ga juglavnom leti, jer iziskuje malo vremena, malo pečenja malo pripreme...

Potrebno je:
250g lisnatog tetsa-jedna tabla
200g mlevenog pilećeg mesa..ili ako vam ostane kuvano iseckajte ga oštrim nožem na sitno
so, biber
1 crni luk
2dcl kisele pavlake
žumance za premaz
Priprema:
Crni luk očistite irendajte i na malo ulja popržite potom dodajte meso dinstajte ga kratko, dodajte so i biber.
Kada bude dinstano dodajte 2dcl kisele pavlake.
Lisnato tetso oklagijom razvijte što tanje premažite na tetso smesu sa mesom urolajte.
Prebacite u tepsiju prekrivenu pek papirom.
Premazati žumancetom.
Peći na 200C oko 30 tak minuta.

2 коментара:

  1. Slično sam radila s ostacima piletine svaki ponedjeljak, samo sam pekla slane palačinke. Ovo tvoje s lisnatim brže je i odlično je.

    ОдговориИзбриши