понедељак, 26. мај 2014.

Lupo Štrudla sa sirom

Pitate me zašto volim Lupo Aparate..?
Tako nešto se ne pita..jednostavno mi se smenjuju iz meseca u mesec, jedan mesec pravim krofnice, drugi mesec pizza pekač bude jedino rešenje...treći mesec Bread Pakrica nastupa sa svojim mnogim mogućnostima.
Npr, ne morate u njoj da pečete samo hleb možete da skuvate i marmeladu, možete da ispečete kolač, možete samo da ispečete nešto umešeno po vašoj želji, možete  da napravite savršeni hleb od mekinja...

I znate šta još?
Možete da zamesite testo.
Kako?
Pa lepo, samo stavite sastojke u pekaricu i "njene ruke" same mese..:P
KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna
• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer

• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W

Za testo je potrebno:
240ml vode
450g brašna
2 kašike maslinovog ulja
malo šećera
kašikica soli
1 kesica suvog kvasca
Sve ove sastojke stavite u pekaricu i koristite program TESTO .
Kada je proces završen izvadite testo i razvijte oklagijom.
Premažite unutra sa filom od sira.
Uvijte kao štrudlu.
Možete peći u rerni.
A možete ukoliko je štrudla manja i staje u posudu od mini pekarice peći i u pekarici.
Koristite program Pečenje.
Pre pečenja je važno da štrudlu ostavite na toplo barem sat dva da se udvostruči tj da testo naraste pa tek onda peći.
Nadev može biti raznorazni:
pizza nadev,
slatki nadev itd
za nadev  od sira oko 200g svežeg sitnog sira
1 jaje
soli po potrebi


1 коментар: