понедељак, 14. април 2014.

Lazanja brzo i ukusno!

Ideja za ručak nikada ne manjka, čak šta više nekada ne možemo da smislimo šta bismo kuvali...
Nekada se pitamo kako smo se dobro setili nekog jela.
Mleveno meso je čest gost na mom stolu, sa njime možete svašta spremati a da bude fino, ukusno i za sve članocve familije i male i velike.
Lazanja

Potrebno je:
800g mlevenog mesa svinjskog ili pilećeg
1 crni luk
maslinovo ulje
500g slanog sitnog sira
500g mozzarele
1l paradajza tecnog
2 jaja
Buttoni kore za lazanju
So,biber,beli luk u prahu

Priprema:

Izdinstati luk u malo maslinovog ulja.Dodati meso .
Kada se dobro prodinsta dodati paradajz,ja stavljam tomatino,i kuvati dok masa ne bude zgusnuta.
Sitni sir pomesati sa 2 jajeta.
U vatrostalnu posudu malo na dno staviti nadeva sa mesomi paradajzom,pa koru za lazanju.pa opet sos.
Premazati sa sitnim sirom,staviti koru ,pa smesu od mesa pa narendanu mozzarelu,zatim opet koru,preliti je sa mesomi narendati mozzarelu.
Posudu prelijem alu folijom i tako pece
 Ovu Lazanju sam pravila u Pekaču od keramike-Beli Tigar i u njemu direktno pekla, vrlo je dekorativno i može da se iznese direktno na sto!

2 коментара:

  1. Jako volim lazanje i često ih jedem, posebno volim kada ih mama napravi, mozarelu nismo nikada stavljali, svakako ćemo probati, tvoja lazanja je odlična !

    ОдговориИзбриши