недеља, 23. март 2014.

Vojvođanske Vanilice

Prave ali baš baš prave, bez oraha, lešnika i šta i ja sve znam dodataka...
sa mašću ..tope se...kad ih probate znaćete o čemu pišem...:P
Baš onakve kakve ih je vaša baka spremala, nisu tvrde kao one koje sada pokušavaju da vam prezentuju sa margarinom...i sećaju na detinjstvo..a sastojci...uf!

Potrebno je:
250g masti
oko 600g brašna
1 vanil šećer
1 jaje
2 žumanceta
5 kašika šećera
Priprema

Sad mogla bih ja vama pričati ovo-ono ali samo kratko izmerite brašno oko 550g prosejte, dodajte ostale sastojke, rukom zamesite testo, neka bude ni tvrdo ni meko, možda će te morati dodati još brašna.
Oblikujte lotu od testa a potom stavite u frižider na bar 1h ili na hladno.
Malom oklagijom testo rastanjite ne jako tanko i modlom po želji praktikuje se manjom-ipak su vanilice minijature.
Vadite krugove redjajte na pek papir.
Rernu predgrejte stavite na 180C i potom kratko pecite npr 7-10 minuta.
Treba da ostanu bele.
Spajajte ih domaćim pekmezom i uvaljajte u prah šećer pomešan sa vanil šećerom
Vojvodina Rules!!!

9 коментара:

  1. Predivan receptic i fotka, samo da ih gricnes uz soljicu kafe, mmmm...:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23. март 2014. 08:47

    Bas takve je meni moja baka spremala, natasa becej

    ОдговориИзбриши
  3. Točno znam kako se divno tope u ustima, jedino što ne volim baš nikako mast, pa moje nikada ne bi mogle biti tako prhke. Inače, ovo su mi jedni od najmilijih kolačića.

    ОдговориИзбриши
  4. Dobre, stare, vanilice, mekane i ukusne, a ove koje si napravila i prelijepe !

    ОдговориИзбриши
  5. upravo sam ih pekla prije desetak minuta prave bakine s mascu ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Mm..prave vojvodjanske!!!

    ОдговориИзбриши
  7. Najlepše, 😉😉😉koje se tope u ustima....

    ОдговориИзбриши