Kolač koji je obeležio svačije detinjstvo pa i moje. Spada u one zaboravljene kolače koje smo tako lepo stavljali u "celini" u usta kao deca....
Recept je sa bloga moje drage prijateljice Gage-Ljubav na prvi zalogaj, tamo možete naći i odličan meni za post.. i još mnogo šta drugo..
Za koru je potrebno:
4 jaja
8 kašika šećera
7 kašika ulja
2 kašike kakaa
20 kašika brašna
20 kašika mleka
2/3 kesice praška z apecivo
priprema kore-kao i kod svake druge, znači umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca pa ulje, mleko brašno i kakao, i prašak z ašecivo. Izliti u pleh srednje veličine, ja sam dole stavila pek papir kako bih bila sigurna da ću koru odvojiti i moći lako da vadim krugove.
Napravila sam dve kore. Znači sve duplo
Za fil:
800ml mleka
100g bele čokolade
200g margarina
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike gustina
8 kašika šećera
Za glazutu:
100g čokolade
2 kašike ulja
te mleveni orah i kokosovo brašno za valjanje šubarica.
Priprema fila: 200ml mleka sam pomešala sa šećerom, pudingom i gustinom a ostatak mleka stavila da provri, kada je provrilo zakuvala sam smesu od pudinga i kada je sve postalo gusto, dodala sam margarin i belu čokoladu.
Ostaviti da se ovaj fil malo prohladi.
Koru za šubarice pečenu odlepiti od pek papira i modlom manjom okruglom vaditi krugove, izmedju njih stavljati fil od pudinga i bele čokolade.
Spajati dva po dva kruga tako i malo oko njih namazati filom kako bi ste mogli da uvaljate u kokos ili mlevene orahe odnosno da se kokos i orasi lepo zalepe.
Od gore kada ste sve lepo spojili i uvaljali staviti glazuru od čokolade najbolje manjom kašikicom.
Vrlo su dekorativne!
Za koru je potrebno:
4 jaja
8 kašika šećera
7 kašika ulja
2 kašike kakaa
20 kašika brašna
20 kašika mleka
2/3 kesice praška z apecivo
priprema kore-kao i kod svake druge, znači umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca pa ulje, mleko brašno i kakao, i prašak z ašecivo. Izliti u pleh srednje veličine, ja sam dole stavila pek papir kako bih bila sigurna da ću koru odvojiti i moći lako da vadim krugove.
Napravila sam dve kore. Znači sve duplo
Za fil:
800ml mleka
100g bele čokolade
200g margarina
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike gustina
8 kašika šećera
Za glazutu:
100g čokolade
2 kašike ulja
te mleveni orah i kokosovo brašno za valjanje šubarica.
Priprema fila: 200ml mleka sam pomešala sa šećerom, pudingom i gustinom a ostatak mleka stavila da provri, kada je provrilo zakuvala sam smesu od pudinga i kada je sve postalo gusto, dodala sam margarin i belu čokoladu.
Ostaviti da se ovaj fil malo prohladi.
Koru za šubarice pečenu odlepiti od pek papira i modlom manjom okruglom vaditi krugove, izmedju njih stavljati fil od pudinga i bele čokolade.
Spajati dva po dva kruga tako i malo oko njih namazati filom kako bi ste mogli da uvaljate u kokos ili mlevene orahe odnosno da se kokos i orasi lepo zalepe.
Od gore kada ste sve lepo spojili i uvaljali staviti glazuru od čokolade najbolje manjom kašikicom.
Vrlo su dekorativne!
Prvi put sam ih pravila zimus, ali malo drugačije nego ove klasične šubarice. Mnogo su ti lepe!
ОдговориИзбришиUvijek rado viđen gost na svakom stolu a pogotovo kad su u pitanju neka slavlja.Kod mene više vole s kokosom.
ОдговориИзбришиKrasne su ti , nisam ih već godinama radila.
ОдговориИзбришиХвала драга на испробавању. Баш су ти лепо испале! А маме и оне бресквице у позадини :)
ОдговориИзбришиI mene podsjecaju na mladost; moja drugarica ih je redovno pravila. Ona ih je zvala Ruske subare.
ОдговориИзбришиHvala vam
ОдговориИзбришиJa pecem u teosiji za muffene i samo presecem na pola.Mnogi je brze.
ОдговориИзбриши