субота, 7. септембар 2013.

Tri dobra recepta sa Kruškama!!!

Seyona je krušaka i sigurno su vam potrebni recepti za poslastice sa kruškama.
Nešto novo što do sada niste probali.
Marmelada od krušaka
Vrlo lako se sprema ovo je mera za jednu teglicu.
Ja sam je doduse spremala u Lupo Bread Pekarici, a vi možete redovno u šerpi.
Potrebno je:
400g zrelih krušaka
200g šećera
1 kašika ruma
malo muskatnog oraha
Sve sastojke stavite u Pekaricu, programirate i za sat vremena imate ukusnu marmeladu.
Ako ste u stiscisa vremenom, eto odlicnog razloga da nabavite pekaricu.
Marmelada od krušaka, bele čokolade i anisa
Takodje možete napraviti i jednu sjajnu varijantu -kruške, bela čokolada i anis..
Tko mirisan...mm...
Potrebno je:
400g krušaka
100g milka bele čokolade
anis u prahu -tek tek
200g šećera
malo ruma.
Naravno, Pekaricu u pripravnost-i za 1 sat i 20 minuta će te dobiti fantastičnu teglu mirisne marmelade!!!


Pita od Krušaka

Znači potrebno je:
220 g brašna
100 g putera
1 jaje
150+75 g šećera
Za nadev:
400g očišćenih mekih krušakakoje će te bez korice iseći na sitne kocke
170g šećera
1 kesica vanil pudinga.

Priprema:
Testo umesite od sastojaka za testo.Obzirom da su paklene vrućine, najbolje bi bilo da ga ostavite 1h u frizideru da bi ste mogli bolje da ga oblikujete.
Potom okrugli pleh nauljite i u njega stavite testo koje ste prethodno razvili oklagijom na tu veličinu tačnije dimenzijepleha.
Možete ga razviti i tako što će te na njega staviti pek papir a potom razviti oklagijom .
Kruške šećer i puding pomešajte i izlijte smesu na testo. Pecite Na 200c OKO 25 MIN.
Sočni Voćni Hleb od krušaka
Strašno ukusan, i sočan i moram priznati da dugo ostaje mek.
Pekla sam ga u Lupo Pekarici
, pritiskom na taster 6 , dobije se opcija kolač, i samo je dovoljno sve sastojke da stavite u posudu za pečenje.
Suprotno, ako nemate Pekaricu sasvim je dovoljno da sastojke sve sjedinite i stavite u Posudu oblika hlea te pečete u rerni na 200C oko 45 minuta.
Potrebno je:
250g šećera
2 zrele kruške
200g margarina
3 jajeta
400g brašna
3 kašike prašk za apecivo
50 ml mleka
Kao što sam napisala ako pečete u Pekarici sve sastojke isecite-tu mislim na kruške i margarin i dodajte u posudu za pečenje. Sve ostalo će se samo odraditi.
Ako sve pripremate ručno, prvo umutite margarin i šećer, dodajte jaja, pa kruške te mleko i brašno sa praškom za pecivo.
Pecite u kalupu za hleb na 200C.

3 коментара: