Još jedan u nizu recepata za kiflice, pa ako...isprobavajte, mesite, i ove kiflice imaju poseban ukus i mekane su čak i sutra, ako vam do sutra ostanu....a možda i hoće ako se budete kontrolisali..tačnije kontrolisali svoje kilograme...što je važno obzirom da je leto i da trebate lepo da izgledate!
Potrebno je:
1kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
2dcl mleka
4dcl jogurta
2dl ulja
1 prašak z apecivo
2 žumanca
2 kašike soli
sir trapist
kulen ili kobasica
250g margarina
Priprema:
Brašno prosejte i stavite u sud za mešenje, pomešajte ga sa praškom za pecivom i sa soli.
Kvasac razmutite sa malo mlačnomg mleka i malo šećera.
Pa kada zapeni dodajte u sud sa brašnom.
Dodase potom, mleko koje vam je preostalo, jogurt, ulje i žumanca i zamesi se glatko testo.
Testo mora da bude meko i da vam se ne lepi za ruke i radnu površinu.
Testo podelite na četiri dela i premesite u jufke te ostavite da se odmore.
Potom kada udvostruče volumen razviti oklagijom, i podeliti na delove kao na fotografijama pripreme te svaku puniti nadevom po želji. U mom slučaju trapistom i kobasicom.
Zaviti ih.
Poredjati u pleh, premazati žumancem a od gore staviti kocku margarina.
Peći na 230C dok ne porumene.
ENJOY
preljepe, obožavam
ОдговориИзбришиSUPEEEER OBOZAVAM
ОдговориИзбришиEvo nadolaze,javim utiske...
ОдговориИзбришие, то је штогод! Фантазија, што би чварков рек''о
ОдговориИзбришиhhala, preukusne su inače!
ОдговориИзбриши