петак, 16. август 2013.

Kiflice sa jogurtom

Još jedan u nizu recepata za kiflice, pa  ako...isprobavajte, mesite, i ove kiflice imaju poseban ukus i mekane su čak i sutra, ako vam do sutra ostanu....a možda i hoće ako se budete kontrolisali..tačnije kontrolisali svoje kilograme...što je važno obzirom da je leto i da trebate lepo da izgledate!
Potrebno je:
1kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
2dcl mleka
4dcl jogurta
2dl ulja
1 prašak z apecivo
2 žumanca
2 kašike soli
sir trapist
kulen ili kobasica
250g margarina


Priprema:
Brašno prosejte i stavite u sud za mešenje, pomešajte ga sa praškom za pecivom i sa soli.
Kvasac razmutite sa malo mlačnomg mleka i malo šećera.
Pa kada zapeni dodajte u sud sa brašnom.
Dodase potom, mleko koje vam je preostalo, jogurt, ulje i žumanca i zamesi se glatko testo.
Testo mora da bude meko i da vam se ne lepi za ruke i radnu površinu.
Testo podelite na četiri dela i premesite u jufke te ostavite da se odmore.
Potom kada udvostruče volumen razviti oklagijom, i podeliti na delove kao na fotografijama pripreme te svaku puniti nadevom po želji. U mom slučaju trapistom i kobasicom.
Zaviti ih.
Poredjati u pleh, premazati žumancem a od gore staviti kocku margarina.
Peći na 230C dok ne porumene.
ENJOY

5 коментара: