Znam znam, svi vi volite prave gomboce sa krompirom, ali ovo je jedna brža varijanta koja ni malo po svom ukusu ne zaostaje za Knedlama od krompira.
Mislim da će te pogrešiti ako ovo leto ne napravite i ovakve knedle.
Potrebno je:
1l vode
5 kašika ulja
2 šolje griza-šolje su od 2,5dcl
1 šolja brašna
3 jajeta
prašak z apecivo
1kg voća-šljiva ili kajsija
prezle
šećer
U litar vode sipati ulje i staviti na šporet da provri.Kada provri dodati prašak za pecivo, grizi brašno.
Sve lepo sjediniti da nema grudvica a potom dodavati jedno po jedno jaje.
Od ove smese praviti loptice i dodavati u sredine voće.
Kuvati ih u vreloj vodi oko 10 minuta.
Gotove knedle uvaljati u prezlu i šećer.
Ja prvo prezlu u tiganju malo propržim pa tek onda dodam šečer.
Moraću ih napraviti ovih dana. Odlične su!
ОдговориИзбришиOd kako sam otkrila knedle od griza više ne pravim one sa krompirovim tijestom, mnogo su jednostavnije a ukus ne zaostaje ni malo.
ОдговориИзбришиhvala za recept ,samo ako moze da napisete kolike su solje ?
ОдговориИзбришиKnedle su odlicne,pravila sam ih danas,ukus je fantastican jedino bih volila znatgi gde sam pogresila jer su mi se raspale.drzala sam se strogo uputa
ОдговориИзбришиKnedle su fenomenalne, od sad samo poovom receptu!
ОдговориИзбришиJooj majko moja savrsene!
ОдговориИзбришиVoleeem!
ОдговориИзбришиKnedle su odlicne tope se u ustima pravi recept
ОдговориИзбришиKnedle su super tope se u ustima hvala za recept pravimo ih i deci u boravku u skoli odusevljena su
ОдговориИзбришиSuper su, meni cak i bolje nego sa krompirom, od sada samo ove pravim kao i vecina ovde. :)
ОдговориИзбришиNajbolje
ОдговориИзбришиKnedle su odlične.Brže se prave u odnosu na one od krompir testa.
ОдговориИзбришиKnedle su odlicne
ОдговориИзбришиDa li se jaja dodaju u ohladjenu ili u još vruću smesu?
ОдговориИзбриши