недеља, 2. јун 2013.

Rolnice sa sirom

Pita sa sirom, burek, gibanica..kako god.
Sve što je novo i ovako dobro izgleda, odlično prolazi!
Potrebno je:
500g kora za pitu
za fil-nadev:
500g sitnog sira
1 jaje
4 kašike kisele pavlake
so po potrebi
I još ZA PREMAZ KORA
4 kašike ulja
4 kašike jogurta
4 kašike kisele pavlake
1 jaje
Sastojke za fil sve sjedinite kulinarskom žicom u jedan dublji sud.
Takodje i sir pomešajte sa jajetom ,kiselom pavlakom i posolite ga.
Priprema:
Kore podeliti na dve.
Potom dve kore, jednu preko druge raširiti i po sredini preseći nožem.
Zatim jednu polovinu-trakicu premazati smesom od jogurta a preko nje staviti drugu koru.
Na jedan kraj staviti sir.
Preklopiti krajeve i urolati.
redjati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Svaku rolnu redjati jednu do druge.
Ako vam preostane smese za mazanje prelijte sve rolne na krajua svaku pojedinačno premažite uljem.
Pecite u pregrejanoj rerni 30-40 minuta na 200C.


16 коментара:

  1. Obožavam ovakve recepte. Mislim da ne bih uspjela dočekati da se ohlade, smazala bih ih još tople :D

    ОдговориИзбриши
  2. često radim, subotom ujutro i svi jako volimo. S obzirom da i moje rolnice izgledaju upravo kao ove tvoje, jamčim svima koji će možda malo sumnjati da su zaista savršeno fine:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ceo pleh bez problema, kakvo hlađenje :-O

    ОдговориИзбриши
  4. Ranije sam ovako motala pitu, a sad više volim da te preklopljene strane malo zgužvam, bude mi rastresitija pita. Prelepo si je napravila i ispekla, baš takvu rumenu volim ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozete li mi objasniti kako ih guzvate?
      Hvala puno!
      Ovo mora da se proba.

      Избриши
  5. Jako lepo izgledaju i volela bih da ih napravim, samo me nesto zbunilo! Ovo "Kore podeliti na dve." se odnosi na svaku koru, ili paket kora podeliti na 2 dela?? I da li se 1 rolnica sastoji od 2 polovine kore ili 4?? Izvinjavam se, ali sto sam vise citala, vise sam se zbunila!

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav, evo slucajno naisla na ovaj recept koji mi se dopada ali kao i ovaj gornji anonimac, nisu mi jasne te kore. Dvije pa prepolovi.... pa na kraju ne znam nista. Molim objasnjenje.

    ОдговориИзбриши
  7. Molim mam jedno pitanje Dali ja mogu to pre savrsiti naprimer ujutro i onda tek uvece peci? Za was odgovor hvala lepo.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман11. март 2022. 23:29

    Pozdrav,pravila sam ovu pitu mnogo puta...odlican recept.Sve Kore uspravno preseći...dobijete dve gomile po 15 kora ito je to...moze I uveče da se napravi probala sam...preskočite deo mazanja cele odgore,premažite pre pecenja..ako pecite ujutro

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da li to znaci da svaka pitica na kraju ispadne sa 4 kore? Tako ja "citam" originalni post.

      Избриши
  9. Meni izgleda savršeno. Moram čim prije isprobati, hvala.

    ОдговориИзбриши