Topli Prilog od šampinjona i krompira!!!
Potrebno je:
6 srednjih krompira
300g šampinjona
300g mozzarele
Okrugli pleh i pek papir
So, biber
Svež peršun
Priprema:
Krompir obarite onako u
ljuski.
Potom očistite i isecite na
kolutove.
Okrugli pleh obložite pek papirom
i malo nauljite o dole.
Potom redjajte krompir jedan
prvi krug, pa zatim oprane i isečene šampinjone na štapiće.
Pa opet krompir i na kraju u
sredinu šampinjone.
Sve poslite od gore i
stavite u rernu da se peče.
Posle 20 tak minuta, videće
te da je sve pečeno od gore narendajte mozzarelu i pospite peršunom.
Možete još par minuta
vratiti u rernu.
Služise toplo.
Sočne Krmenadle
Potrebno je:
500g krmenadli tj 3-4 komada
4 krompira srednje veličine
2 glavice crnog luka
1 veća šargarepa
2dcl pirinča
100g kačkavalja
4-5 režnjeva slaninice
So, biber, mešavina začina
Priprema:
Crni luk iseći sitno i kratko
prodinstati na ulju. Zatim dodati šaragrepu isečene na kolutove i pirinač.
Sve zajedno dinstati još 5 minuta
pa dodati začine po ukusu.
Krompir očistiti iseći na
kolutove i posliti.
Meso izlupati maljem i posoliti
te ga ostaviti malo da upije začin.
Pleh ili vatrsotalni pleh
nauljiti pri dnu.
Potom na dno poredjati krompir,
zatim luk sa pirinčem i šargarepom, pa krmenadle, i preko njih šnite slanine.
Celu tepsiju prekrijemo folijom i
pečemo na 250c jedan sat.
Pre samog kraja pečenja skinemo
foliju da se meso i slanina zarumene.Potom izvadimo iz rerne i pospemo svaku
šniclu narendanim sirom.
Kratko vratimo u rernu da se sir
rastopi.
Ovi recepti krase pdf Uskršnji recepti!!!
Ajme Verice, šta nam radiš sa svim ovim primamljivim fotografijama....!!!Sve ti izgleda odlično, a ove kremenadle koje su inače suhonjavo meso izgledaju savršeno sočno....
ОдговориИзбришиJako mi se sviđa krompir na ovaj način
ОдговориИзбришиUh, ova pita mnogo ukusno deluje... :)
ОдговориИзбришиPredobro izgleda :)
ОдговориИзбришиKrupir savršeno izgleda.
ОдговориИзбриши