понедељак, 1. април 2013.

Krekeri sa Makom

Predivni krekeri sa feta sirom, po preporuci   Ala Foodfourtrought, i njenim krekerima sa orasima.
Ovoga puta u Astal mak varijanti.
Inace ukus je zaista presavrsen!


Potrebno je:
200g belog brašna
100g belog kukuruznog brašna
80g maka
4 ravne kašikice sitno seckanog suvog ruzmarina
pola kašikice soli
oko 1dcl hladne vode
200g feta sira
160g putera ili margarina isečenog na kocke
Priprema:
Pomešati belo i kukuruzno brašno, te so i biber.
Dodati puter isečen na kocke.
Utrljati u brašno da se dobije mrvičasta masa.
Dodati sir i mak.
Dodati polako hladnu vodu da zamesite glatko testo.
Testo oblikovati u kuglu i obložiti alu folijom.
Ostavite u frižider bar na 30 minuta.
Potom tetso na pobrašnjavljenoj površini ratsanjiti oklagijom i seći pravougaonike.
Slagati na pek papir i peći  
Oko 20 minuta na 180C

2 коментара:

  1. Ovo je bas nesto sto mi trenutno treba! Sta mislis, da li ce ukus biti puno drugaciji ako se stavi obicno kukuruzno ili neko drugo brasno?

    ОдговориИзбриши