Davno nisam jela nešto ovako fino i sočno.
Špikovano sa belim lukom i slaninicom, izuzetnog ukusa!
500g telelećeg vrata
2 glavice manjeg belog luka
slanine-mesnate isečene na trake oko 100g
voda
ulje
so i biber po potrebi
so i biber po potrebi
Vrat oprati i posoliti, dobro, mestimično probušite vrhom noža i u te rupicw "ugurajte" beli luk-jedan čen, ili pola i slaninu.
Slaninu još dodatno isecite na sitne kocke i čenove belog luka isecite tačnije prepolovite uzduž.
Potom meso stavite u jednu veliku vatrostalnu posudu da ima mesta za saft.
Dodajte vode skoro da meso bude skroz u njoj i 2dcl ulja.
Poklopite.
Stavite na laganu vatru da se kuva.
U zavisnosti od veličine toliko će trajati i kuvanje.
Obično oko 1h.
Potrebno je tokom pečenja okretati meso.
Kada voda isčezne i meso potamni-dobije pečenu boju -gotovo je.
Takodje ako u toku kuvanja voda ispari a vama se čini da meso j još uvek tvrdo slobodno dodajte još vode!!!
Нема коментара:
Постави коментар