Starinske kifle a mogu se raditi i keksići, bez jaja, sa vinom.
Mogu da stoje par dana a da pri tome ne izgube ništa od svog ukusa!
Svojim mirisom i ukusom podsetiće vas na detinjstvo, zimu, sneg i Božić, koji nam stiže....
Posno i slasno!
Enjoy!!!
Potrebno je:
450g brašna
3 velike kašike šećera
1 prašak za pecivo
1dcl belog vina
2dcl ulja
šećer u prahu.
Umesto vina možete staviti 1dcl vode
Priprema:
Brašno prosejati, dodati prašak za pecivoi šećer.
Potom dodati vino i ulje.
Zamesiti testo koje treba da je glatko, mekano i da se ne raspada.
Pleh obložiti pek papirom, uzimati vlažnim rukama testo veličine oraha.
Oblikovati kuglice ili mini kifle.
Slagati u pleh.
Peći oko 5-7 minuta.
Moraju ostati bele.
Još vruće uvaljati u prah šećer.
Isprobavam prvom prilikom. Mi to pravimo sa pivom ivaljamo u mlevene orahe, a pre toga natopimo malo špinovanim šećerom pa budu sočne.
ОдговориИзбришиSa 4450gr. brašna? :)
ИзбришиTo su "pivčići" 🥐🥐🥐
ИзбришиBrasno je greskica, ispravlila!Tnx
ОдговориИзбришиKrasno izgledaju.Moja baka ih je uvijek radila za Božić dok je još mogla.
ОдговориИзбришиSavršeno draga! Isprobavam prvom prilikom!
ОдговориИзбришиJako, jako volim sve ovakve keksiće, a ideja s vinom odlična je (ma kakva voda!). Prekrasno izgledaju. Pinam!
ОдговориИзбришиKrasne su ti kiflice! Ideja s vinom uvijek dobrodošla ;)
ОдговориИзбришиJako mi se sviđa recept i kiflice, definitivno isprobavam !
ОдговориИзбришиHvala drage moje
ОдговориИзбриши