Još jedan Astal predlog za ukusan ručak, jer znam da su ideje za "šta kuvati?" više nego potrebne.
Ovaj put sam sa mesom kombinovala praziluk, koji inače obožavam i često mi je zamena kada je to moguće za crni luk.
Slana Torta od praziluka
Dekorativno i toplo predjelo ili prilog.
Potrebno je:
2 praziluka
2dcl kisele pavlake
1 jaje
so i biber, mogu i drugi začini, prešun
Praziluk oprati, iseći na štapiće oko 10cm.
Poredjati u vatrostalni sud.
Kiselu pavlaku i jaje dobro izmešati.
Praziluk posoliti, malo pobiberiti i staviti belog luka u prahu.
Preliti kiselom pavlakom i jajetom.
Staviti da se peče u pregrejanu rernu.
U početku prekriti alu folijom, nakon 15 minuta je skinuti i zapeći.
Cigansko Pečenje
Meni je omiljeno.
Moja baba to zove i pečenje "natur".
Potrebno je svinjsko meso od buta ili kremenadle bez kostiju 6 kom
Dobro ih posoliti pa maljem izlupati.
Potom u tiganj zagrejati mast ili ulje pa peći meso dok ne porumeni.
Tako vruće servirati i jesti. Može se od gore posuti alevom paprikom.
Ono što mene oduševljava kod ovakvog način apečenja je brzina i vrlo dobar ukus.
Ovo je odlično, baš super ideja! I ja jako volim poriluk, a ova torta mora da je divna. Pinam!
ОдговориИзбришиDraga, sretna ti Nova, tebi i familiji!
ОдговориИзбришиPoriluk i mesu su mi uvijek draga kombinacija. Sve najbolje u Novoj godini!
ОдговориИзбришиmmm i ja voolim poriluk, ovo cu sigurno isprobati..
ОдговориИзбришиsve najbolje u novoj!!