среда, 21. новембар 2012.

Savijena Pogača

Fina Pogača, koju možete napraviti i bez ičega i sa svačim.
Ja sam ovaj put pravila sa šunkom i sirom ali je odlična i kada se napravi sa slanim sirom npr feta sirom.
Takodje je odlična i bez nadeva.
Meka je i vrlo vrlo dekorativna!
U znaku nadolazećih praznika trebaće vam i ovaj recept zasigurno!
Svima koji danas slave SV.Arhangela Mihaila želim Sretnu Slavu!!

Još nije kasno da stignete da napravite i ovu pogaču!!!

Potrebno je:
500g brašna
10g kvasca
2dcl vode
1dcl jogurta
1 jaje
1 žumance
malo šećera
kašikica soli
i još 200g margarina
100g sunke
100g sira trapista
Priprema:
Prvo će te sa malo mlake vode i šećera rastopiti kvasac i ostaviti ga da deluje tj zapeni.
Brašno ćete prosejati, i od sastojaka i kvasca zamesiti meko testo.
Ostaviće te ga potom 1h da odmori i naraste.

Potom:-foto pripreme!
Razviti testo na oko 1 cm oklagijom.
Potom oštrim nožem napraviti zareze-iseći oko 2.3 cm.
Sa jedne strane testa staviti šunku i sir a ssa druge strane izrendati margarin.
Ili ako pravite praznu narendajte margarin po celom tetsu.
Uvijte tetso i napravite pužića.savijaču.
Od gore stavite isečen margarin i malo zrna maka.
Pecite na 200C dok ne porumeni.
Gotovu pogaču prekriti vlažnom krpom.

13 коментара:

  1. Vera tvoje pogače mi sve izgledaju tako meke, pahuljaste i pufnaste, baš lepe. Čudo su ti žene sa Balkana sa testom. Svuda u svetu ljudi pišu recepte za testa kao da pišu enciklopediju a kod nas to ti je očas posla, onako za doručak porodici.

    ОдговориИзбриши
  2. Evo i mene...danas sam otkrila tvoj blog ! Osecam neizmerno postovanje prema svima koji su u stanju da barataju kvascem....ja od kvasca stalno imama tremu !
    Prelepa je ova pogaca...
    Cao !

    ОдговориИзбриши
  3. kako to kod tebe uvijek tako divno izgleda :D :D
    Moj M. je više za ovakve nadjeve, dok sam ja više za slani sir. Znači, radim duplo :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo cu morati da isprobam prvom prilikom. Izgleda preukusno.

    ОдговориИзбриши
  5. baš mi je dobra i ova pogača. a punjenje po želji. dobro je svako!

    ОдговориИзбриши
  6. Način izrade je baš zanimljiv, a sigurna sam da je krajnji rezultat jako ukusan.

    ОдговориИзбриши
  7. Sjajno, joj za odmah napravit. Tutorijal odličan.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман27. јун 2013. 12:35

    Ja probala i super je!!! :-)

    ОдговориИзбриши