петак, 19. октобар 2012.

Uštipci od sira a iz rerne

Ulje je poskupelo, a mast nije zdrava, pa mislim da je red da probate ove uštipke sa sirom.
Znam da će mnogi reći, da sam ja manijak koji sva jela pravi iz rerne..pa dobro priznajem. 
Rerna mi je sada u poslednjih godinu dana najbolji saveznik.
Potrebno je:
4 jaja
200g narendanog sira kačkavalja
150g sira sitnog
100g brašna
50g prezle
kašikica soli
kašikica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja, posoliti.
Dodati narendan kačkavalj, sir brašno, so, prašak za pecivo  i prezle.
Smesa treba da je cvrsta.Po potrebi dodajte još brašna.
Tepsiju obložite pek papirom.
Rernu uključite na 200C.
Kašikom vadite uštipke na papir.
Pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Od gore ih možete još posoliti i ja na svaki uštipak dodam kap dve ulja.

19 коментара:

  1. Mada bih voljela probati i ovu verziju, meni su ta frigana jela ipak najbolja kad se frigaju na ulju. Probala sam krafne iz pećnice i iako je okus bio ok, falio mi je onaj šmek koji se dobije friganjem.

    ОдговориИзбриши
  2. Pa naravno, slažem se, sve ima svoje..)pozz drage moje !

    ОдговориИзбриши
  3. Ja bi njih pekla u kalupima za mafine u rerni i to sa začinskim biljem, možda na dno da se stavi komad okrugle šunke ili nešto slično i eto doručka. Super ti je ovo, a manjak kalorija nikome nije na odmet kao i lakoća pripreme. beležim.

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam ih radila onako na brzinu, stvarno me odusevilo, neznam zasto ali u zadnje vreme bas izbegavam przeno.Super je ideja sa sunkaricom, Eto sta sve mozemo kombinovati i to mi e dopada u ovom food svetu!pozz

    ОдговориИзбриши
  5. I ja izbegavam prženje, to baš kad moram. Izgledaju veoma dobro i sigurno ću ih probati.

    ОдговориИзбриши
  6. I ja sam pobornik pečenja u pećnici, a ovakve stvari obično izbjegavam baš zbog ulja i ova varijanta mi je odlična. Isprobavam sigurno !

    ОдговориИзбриши
  7. Ja se opet vraćam domaćoj masti, u zadnje vrijeme je ozbiljno rehabilitovana. Nekad sam sve pekla a sad nešto pržim u zadnje vrijeme, moram se vratiti starim navikama.

    ОдговориИзбриши
  8. nije loša ideja, probat ću da ih napravim

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo zaista izgleda tako primamljivo i moram priznati da se potpuno slažem sa tobom. Činjenica je da su ulje i mast dosta poskupeli a i nije zdrava pržena hrana, pa sam i ja pobornik da se što više koristi RERNA. Recept je fantastičan ♥

    ОдговориИзбриши
  10. I ja sve volim da pecem urerni, sto se bas i ne svidja mom momku :) Ali, ne odustajem! tvoji recepti ne uvek jako inspirisu. Na mom blogu ceka te nagrada!

    ОдговориИзбриши
  11. iako volim pržena jela, ponekad nije loše napraviti ih u ovakvoj manje masnoj verziji

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман18. мај 2013. 04:43

    prljava vilica,prljav tanjur,prljav tabletić.. bez kometara dalje

    ОдговориИзбриши
  13. Vas komentar je prljav onako kao sto ste ivi, sa takvim mogucnoscu ostavljanja idiotizma bez razloga.
    Tanjir je oprankao i viljuska, radi se o starim stvarima, kao i tableticu, ovo je bio arazman za fotografisanje. Inace cu vam naci sada Ip, i pokusati da vas lociram....obzirom da je ovo ozbiljna i odvaratna uvreda ..verujem da ste i vi takvi odvratni, pa cu vas u buduce blokirati, sto sam i sada mogla..ali cisto da vam pokazem da se ovako skrnavih komentara NE BOJIM!!!!

    ОдговориИзбриши
  14. Divno izgledaju! Moram probati. Hvala na receptu!

    ОдговориИзбриши
  15. Odlican recept, ali ja cu ga izmeniti jer tako moram. Nesto od sastojaka ne smem da jedem. U svakom slucaju odlicna ideja. Kada bi ljudi konacno shvatili sta przeno radi nasem organizmu i raspolozenju, ne bi nikad przeno okusili.Hvala za receptic :)

    ОдговориИзбриши